Hlavní obsah

Restauratér jednoduchým trikem obešel vládní nařízení

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obejít epidemiologická opatření vlády se podařilo britskému restauratérovi, který ve svém baru v Prestonu začal k pití nabízet také jídlo zdarma. Ani to mu ale u úřadů neprošlo, a tak se ke slovíčku zadarmo muselo přidat ještě „skoro”, uvádí Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Minulý víkend začal šestatřicetiletý Andy MacDonald nabízet ve svém baru Ships and Giggles kuře s hranolky zdarma. V Prestonu a celém hrabství Lancashire totiž začala platit třetí úroveň lockdownu, která mimo jiné vystavuje stopku barům, které nenabízí ve svém menu jídlo.

Restauratér ale ani s novou vychytávkou neuspěl. Od úterý musel změnit nabídku jídla zdarma na zpoplatněnou, hosté přesto hluboko do kapsy sahat nemusejí. Jídlo je totiž za jednu penny.

Sledovat průvod odcházejících hostů ve 20:01 bylo k breku, říká šéfkuchař Punčochář

Muži

„Je to směšné. Abychom udrželi náš podnik, nabídli jsme lidem, kteří na tom nejsou teď zrovna nejlépe, jídlo k pití zdarma. I to nám ale úřady zakázaly,” diví se nařízení MacDonald.

Ten nyní plánuje další víkend nabízet místo kuřat burgery, hostům rezervuje stůl na dvě hodiny, aby nedocházelo k opíjení. Alkoholický nápoj je totiž v rámci opatření možní podávat pouze hostům, kteří si objednají jídlo.

„Kdo chce a může si to dovolit, zaplatí nám za jídlo víc. Kdo si to teď dovolit nemůže, dostane ho skoro zadarmo. My potřebuje zase udržet náš podnik otevřený, bojujeme ze všech sil,” dodává MacDonald.

Reklama

Výběr článků

Načítám