Hlavní obsah

Proslulý kuchař Salt Bae otevírá novou restauraci v Londýně, v menu nechybí zlatý steak

Novinky, Martin Vlk

Turecký řezník, kuchař a restauratér Nusret Gökçe zvaný Salt Bae, jehož kulinářské praktiky jsou známy uživatelům sociálních sítí, v květnu otevře novou restauraci v Londýně. Bude to jeho první podnik ve Velké Británii. Menu bude mimo jiné obsahovat i steak pokrytý 24karátovým zlatem. Případní zájemci o tento pokrm si ale budou muset připravit nemalou částku.

Foto: Profimedia.cz

Kuchař Nusret Gökçe alias Salt Bae.

Článek

Nová restaurace bude součástí řetězce luxusních steakových domů s názvem Nusr-Et. Přesná cena zlatého steaku prozatím není známa, očekává se ale, že bude podobná té v americké pobočce Nusr-Et, kde se pokrm podává za 1000 dolarů (přes 21 tisíc korun).

Pozlacený steak z dílny známého kuchaře v minulosti ochutnala už celá řada hvězd, včetně fotbalistů Davida Beckhama a Paula Pogby, zápasníka Conora McGregora či herce Leonarda Di Capria, píše server LADbible.

Otevření luxusního podniku zpozdila koronavirová pandemie, první hosty by však v hotelu The Park Tower Knightsbridge, kde se bude nacházet, měl přivítat 17. května.

„Lidé už se chtějí dostat ven, stýkat se, bavit se a utrácet peníze. Naše město prakticky celý rok prahne po restauracích, otevření tak s sebou přinese ještě větší očekávání než před covidem,“ řekl pro magazín Gentlemen's Quarterly restaurační odborník Adam Hyman.

V Česku se do titulků novin dostal steakový dům Nusr-Et v září roku 2018, kdy v jeho istanbulské pobočce byli při ohňové show popáleni dva Češi.

Při kulinářském představení byli v Istanbulu popáleni dva Češi

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám