Hlavní obsah

Pro tvrdý alkohol a marihuanu si v Quebeku zajdou už jen očkovaní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od čtvrtka 18. ledna budou smět nakupovat ve státních obchodech s alkoholem a marihuanou v kanadské frankofonní provincii Quebec jen lidé s očkováním proti covidu-19. Oznámil to v pátek místní ministr zdravotnictví Christian Dubé.

Foto: Profimedia.cz

Ministr zdravotnictví Christian Dubé

Článek

Podle ministra Dubého je cílem opatření, aby lidé, kteří nejsou naočkovaní, zůstali doma. „Pokud se to nenaočkovaným lidem nelíbí, tak mají po ruce velmi jednoduché řešení – nechat se naočkovat,“ uvedl Dubé.

Zpřísnění pravidel se týká státní firmy Société des alcools du Québec, která má ve frankofonní provincii monopol na dovoz a distribuci alkoholických nápojů. V běžných obchodech se mohou v provincii prodávat jen víno, pivo či cider vyrobený v Quebeku. V sesterských obchodech společnosti Société québécoise du cannabis se pak prodává marihuana.

Influenceři si udělali večírek na palubě letadla. Aerolinky je teď nechtějí přepravit domů

Cestování

Osmimilionová provincie v minulém týdnu zaznamenala zhruba 110 tisíc nových případů nákazy. Dubé v pátek řekl, že se obává přehlcení nemocnic. „Čelíme nejen rostoucímu počtu pacientů v nemocnicích, ale také čím dál většímu úbytku (zdravotnického) personálu,“ uvedl.

Podle ministra je mimo službu nejméně 20 tisíc nakažených zdravotníků. Dodal, že Quebec čelí cunami případů kvůli nové variantě omikron. V Quebeku již v současnosti platí přísná opatření, jako zákaz nočního vycházení od 22 do 5 hodin. Potvrzení o očkování se také vyžaduje při vstupu do zdravotnických zařízeních, barů, divadel či krytých sportovišť.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám