Hlavní obsah

Princ William nahlížel tři týdny pod prsty agentům

Právo, ROŠ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Princ William nebyl tři týdny na veřejnosti k vidění. V sobotu Kensingtonský palác vše vysvětlil. Následník trůnu právě završil třítýdenní stáž v britských tajných službách, kterou na vlastní žádost prošel u rozvědky MI6, kontrarozvědky MI5 a odposlechové služby GCHQ.

Foto: Profimedia.cz

Princ William.

Článek

„Strávit čas v bezpečnostních a zpravodajských službách, pochopit více o tom, jak zásadně přispívají k naší národní bezpečnosti, byl pro mne zážitek plný pokory,“ řekl uznale 36letý William.

Foto: Reuters

Princ William na nedatovaném snímku zveřejněném Kensingtonským palácem k informaci o stáži v tajných službách.

Podle nedělníku The Sunday Telegraph se princ u MI5 dokonce zúčastnil operací v terénu proti islamistickým teroristickým buňkám a trval na tom, aby ho brali jako řadového zaměstnance a oslovovali ho Wille.

Média vesměs vnímají jeho stáž jako „přípravku“ budoucího krále. První dva týdny se vracel každý večer k rodině, ale ten třetí přespával v centrále GCHQ. Závazek mlčenlivosti nemusel podepisovat, avšak sdělili mu, aby se o ničem, co viděl, nebavil ani s manželkou Kate, zjistil deník Express.

Reklama

Výběr článků

Načítám