Hlavní obsah

Příbuzný slavného vynálezce přišel s nápadem, který ocení každý cyklista

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud jste někdy vyrazili na delší cyklovýlet, pak asi dobře víte, jakou bolest dokáže způsobit cyklistické sedátko. Vyřešit takový problém se rozhodl Američan Dennis Bell, který navrhl sedlo, za které vám vaše pozadí poděkuje.

Foto: Profimedia.cz

Chytré sedlo má cyklisty zbavit bolesti pozadí.

Článek

Pokud vám přijde příjmení Bell v souvislosti s vynálezy povědomé, není to náhoda. Dennis Bell je vzdáleným příbuzným Grahama Bella, jenž vynalezl v 19. století první použitelný telefon.

Pokračovatel slavného jména přišel o dvě století později s novým typem cyklistického sedla, které má tvar půlměsíce.

Foto: Profimedia.cz

Kdo by neznal otlačené pozadí z jízdy na kole.

Principem „chytrého” sedla (SmartSaddle) od společnosti MoonSaddle je poměrně prosté přenesení váhy z citlivé hráze na pevnější sedací kost. Je vyrobeno z uhlíkových vláken, která nahradila plasty používané u starších modelů firmy.

Sedací kosti obklopí příjemná pěnová výztuž. Cyklisté, kteří se rozhodnou takové sedlo využít, navíc díky kolejnicím nebudou mít problém připevnit výrobek na většinu běžných sedlovek.

Na koni i na kole. Lidé se kvůli pandemii dostávali domů vynalézavými způsoby

Cestování

Aby mohla být zahájena velkovýroba sedla, rozhodlo se vedení firmy v čele s Bellem spustit crowdfundingovou kampaň, jejímž cílem je získat 75 tisíc dolarů (1,67 milionu korun). Zájemci si v rámci kampaně mohou objednat sedlo za 149 dolarů (3300 korun). Pokud se částku podaří vybrat a výroba bude spuštěna, má firma v plánu prodávat svůj vynález za 175 dolarů (3800 korun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám