Hlavní obsah

Populární modelku vyrobili bez svolení jako sexuální pannu

Pětadvacetiletá izraelská modelka Yael Cohen Arisová se nedávno dočkala nepříjemného překvapení. Hvězdu sociálních sítích jeden z fanoušků upozornil, že na internetu se dá koupit sexuální panna, která jako by modelce z oka vypadla.

Foto: Doll Studio

Panna připomíná izraelskou modelku.

Článek

Arisovou na Instagramu sleduje více než milion fanoušků a zřejmě se dostala i do hledáčku firmy, která bez jejího svolení vyrobila sexuální hračku s velmi podobným zevnějškem.

Modelka vystoupila v pořadu This Morning britské televize ITV a vysvětlila, jak k situaci došlo. „Udělali to bez mého souhlasu a vědomí. Používají ji pro komerční účely, dokonce se jmenuje Yael,” uvedla Arisová, která dříve působila v izraelské armádě.

„Vlastně nemám nic proti takovému průmyslu, ale nikdo mi o vzniku panny neřekl,” uvedla. Podobnost sexuální panny a izraelské modelky je přitom patrná na první pohled. Společnost Irontech Dolls dokonce k propagaci využila fotografie a videa z instagramového účtu Arisové.

Modelka se nyní rozhodla obrátit se na právníky a začala celou situaci řešit. Podle vlastních slov nestojí o peníze, upřednostnila by stažení sexuální panny z prodeje. „Musí se dostat pryč z pultů, pak si můžeme promluvit,” řekla.

Z nepříjemného zážitku si však bere i pozitivní věci. „Snažím se na všem vidět to dobré. Znamená to, že mě lidé zřejmě považují za atraktivní, což beru jako lichotku. Každý se rád cítí atraktivní a oni si prostě vybrali náhodnou holku z Izraele,” dodala.

Britský server Daily Mail přišel i s vyjádřením společnosti Irontech Dolls. „Jakákoliv možná podobnost je čistě náhodná, přestaneme ale pannu označovat jménem. To stejné doporučíme i našim partnerům,” citoval Daily Mail stanovisko společnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám