Hlavní obsah

Partie u Tiffanyho? Zlatá šachová souprava vyjde na víc než milion korun

Novinky, mšv

Milovníci šachů si mohou nyní zahrát skutečně stylovou partii. Známá šperkařská společnost Tiffany & Co. představila luxusní soupravu, kde jsou figurky vyrobené z mincovního stříbra a také 24karátového zlata. A oslnivé není jen provedení, ale i cena. Set totiž vyjde na 75 tisíc dolarů, což je 1,72 milionu korun.

Foto: Tiffany & Co.

Šachová souprava je z těch nejlepších materiálů.

Článek

Luxusní společnost se ve svém sortimentu nezaměřuje pouze na šperky. Má rovněž kolekci „každodenních předmětů“, v níž je k nalezení třeba klasický retro budík za 12 tisíc korun, dřevěná naběračka na med za pět tisíc korun nebo koule na kulečník za 34 tisíc. Nejnovějším přírůstkem je právě stylová šachová souprava.

Nabízí hrací desku 12 x 12 palců (30,48 cm x 30,48 cm), která je z kvalitního dřeva. Figurky jsou pak vyvedeny v mincovním stříbře, což znamená, že jde o slitinu s obsahem stříbra 92,5 procenta doplněnou mědí. „Černé” jsou zlaté. Ve stejných barvách a materiálech je i povrch desky. Řemeslníkům trvalo podle serveru Luxury Launches rok, než set dokončili.

Podle oficiálních stránek společnosti je cílem kolekce dodat domovům na důvtipu. I každodenní objekty totiž mohou být nečekaně vydařenými uměleckými díly.

Ohýnek za milion korun. Luxusní zapalovače vzdávají hold Apollu 11

Muži

Reklama

Výběr článků

Načítám