Hlavní obsah

Panák nejsilnějšího piva na světě vás vystřelí z bot

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro tentokrát zapomeňte na desítku či dvanáctku. Nejsilnější pivo na světě má obsah alkoholu 67,5 procenta. Vyrábí se ve Skotsku a jeho výrobce jako doporučenou dávku pro pivaře uvádí 35 mililitrů. Není divu, že pivo dostalo příznačný název - Hadí jed.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Pivo vyráběné od roku 2013 skotským pivovarem Keith Brewery obsahuje několikanásobně více alkoholu, než je tomu u běžných piv zvykem. Pro srovnání, v klasické desítce jsou zhruba čtyři procenta alkoholu. Extrémně silné pivo však není určeno pro každodenní popíjení, podle výrobce je dobré spíš ho „ochutnávat”.

Kvůli vysokému obsahu alkoholu je pivo tohoto typu ale prakticky bez bublinek, takže při ochutnání budete mít pocit, že pijete spíš destilát. Chuť je ale prý sladká s oříškovou vůní, objevují se ovocné tóny a opravdu intenzivní závěr.

Jídlo tam prodávají v hangárech a specialitou je česnekové pivo

Podcasty a pořady

Výrobce si je ale zřejmě dobře vědomý, že Hadí jed může být opravdu nebezpečný. Proto je na každé třetince vysvětlení, jak pivo pít, navíc si zákazník může objednat pouze dvě lahve najednou. Má to prý podpořit snahu pivovaru, aby lidé pili zodpovědně.

O tom, že se jedná o skutečný speciál, svědčí také cena. Lahvová třetinka stojí v internetovém obchodě 40 liber, tedy skoro 1200 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám