Hlavní obsah

Nejstarší Australan prozradil recept na dlouhověkost, vegetariánům se líbit nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Receptů na dlouhověkost existuje celá řada. Někdo tvrdí, že hlavní podstata spočívá v dodržování základních principů zdravého životního stylu, důležitý je pak prý i pohyb. Nejstarší Australan Dexter Kruger, který oslavil už 111. narozeniny, má ale poněkud jiný návod. Údajně se vyplatí konzumovat kuřecí mozky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Bývalý farmář se ve věku 111 let a 124 dní stal oficiálně nejstarším Australanem v historii, když překonal rekord válečného veterána Jacka Locketta, jenž zemřel v roce 2002. Svůj tuhý kořínek připisuje Kruger i poněkud netradiční laskomině. Ačkoliv pro jeho teorii neexistují vědecké důkazy, vitální senior je přesvědčený, že právě konzumace kuřecích mozků mu pomohla dožít se úctyhodného věku.

„Ano, opravdu jsou to kuřecí mozky. Není to zas tak velké sousto,” přiznal v pečovatelském domě ve státě Queensland, kde žije. Na svůj věk je podle pracovníků pečovatelského domu v nebývalé kondici. A to jak fyzické, tak psychické.

„Má velmi dobrou paměť, patří tady k lidem v nejlepším zdravotním stavu,” uvedla manažerka Melanie Clavertová. To ostatně potvrzuje i 74letý Krugerův syn Greg, jenž se domnívá, že k dlouhému věku jeho otce přispěl i fakt, že celý život žil poměrně prostě.

Zemřel Norman Lloyd, nejstarší herec na světě

Kultura

Vůbec nejstarším člověkem žijícím v Austrálii byla jistá Christina Cocková, která se dožila 114 let a 148 dní. Zemřela v roce 2002, uvedla agentura PA. V Guinnessově knize rekordů je nyní Kruger veden jako nejstarší muž žijící v Austrálii a podle všeho má našlápnuto překonat také absolutní rekord.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám