Hlavní obsah

Narušil jednu z nejsledovanějších akcí planety, záhy vydělal miliony

Během velkých sportovních událostí, které jsou vysílány po celém světě, se tu a tam objeví člověk, jenž vběhne během utkání na hřiště. Drtivá většina se chce pouze zviditelnit, Yuri Andrade, jenž narušil letošní Super Bowl, ovšem ke všemu vydělal pořádný balík. Před zápasem si na sebe totiž vsadil.

Foto: Profimedia.cz

Andrade se dostal na hřiště během letošního Super Bowlu.

Článek

Ačkoliv kameramani mají doporučeno se narušitelům během přenosu prakticky nevěnovat, aby nepodporovali jejich vytouženou popularitu, tentokrát se o neukázněném divákovi hovoří víc než kdy jindy.

Finále NFL, tedy nejprestižnější ligy amerického fotbalu na světě, narušil jistý muž, který si na svůj výkon před utkáním vsadil. A rozhodně nešlo o malé peníze.

U několika sázkových kanceláří vsadil Andrade dohromady asi 50 tisíc dolarů (zhruba milion korun) na to, že během utkání vběhne na hřiště fanoušek.

Samotnému Američanovi se v závěrečné čtvrtině klání skutečně podařilo na hřiště v růžových plavkách dostat. I když ho pořadatelé během chvíle zneškodnili a utkání pokračovalo bez větších potíží dál, svoje už měl Andrade splněno.

Týden po skončení Super Bowlu už se muž nechal slyšet, že většina sázkových kanceláří mu vyhrané peníze již vyplatila. U jednoho z nejsledovanějších přenosů na světě je totiž poměrně běžné, že se sázkové kanceláře předhánějí ve vypisování někdy až kuriózních sázek. Tentokrát se ale přepočítaly.

Průměrný kurz vypsaný na úspěšného narušitele se pohyboval okolo hodnoty 8:1, v přepočtu si tak Andrade přišel na téměř osm milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Z vítězství se radoval i legendární Tom Brady.

Jednou ze sázkových kanceláří, která se „cuká”, je společnost Bovada, která odmítá část vyhraných peněz vyplatit. Andrade však nehodlá dát svoji kůži lacino a celou věc předal svému právníkovi. „Dluží mi 75 tisíc dolarů,” konstatoval výherce, jenž má už také jasno, jak s výhrou naloží.

„Část peněz určitě budu investovat do kryptoměn,” přiznal Andrade, jenž musel strávit noc v policejní cele a zaplatit kauci 500 dolarů (10 500 korun). Vniknutí na hřiště je však považováno za přestupek a nedá se očekávat, že by kromě finanční pokuty hrozil výtržníkovi nějaký vážnější trest.

Pomohla známá firma

Jak také Andrade přiznal, s plánováním celé akce mu pomáhal populární ruský youtuber, známý pod pseudonymem VitalyzdTv. Ten už má na svědomí několik porušení zákona.

Mimo jiné také narušení finále fotbalové Ligy mistrů v roce 2019, kdy na hřiště vběhla jeho tehdejší přítelkyně, na začátku loňského roku také strávil pět dní v egyptském vězení, když byl zatčen po výstupu na pyramidu v Gíze. Andrade se s Rusem zná ze školy, vzhledem k tomu, že oba vyrůstali na Floridě.

Letošní Super Bowl, který z tribun sledovala zhruba třetina kapacity stadionu, opanovali hráči Tampy Bay a jedna z největších hvězd týmu, potažmo celé ligy – Rob Gronkowski, nenechal vniknutí Andradeho bez povšimnutí. Po zápase konstatoval, že soupeř z Kansasu by měl možná narušiteli nabídnout profesionální smlouvu, protože se nakonec stal jediným mužem, který se dostal do end zóny Bukanýrů. Jednatřicetiletá hvězda amerického fotbalu rovněž ocenila rychlost, se kterou Andrade prchal svým pronásledovatelům.

Anketa

Sledujete americký fotbal?
Ano
10,6 %
Ne
87,1 %
Pouze Super Bowl
2,3 %
Celkem hlasovalo 13595 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám