Hlavní obsah

Na nejdražší hranolky na světě se čeká dlouhé týdny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říkáte si, že za něco tak obyčejného, jako jsou bramborové hranolky, není možné utratit hromadu peněz? Pak budete překvapeni cenou, za kterou prodává oblíbenou přílohu restaurace v New Yorku. Ta se „pyšní” oficiálně nejdražšími hranolky na světě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jak se připravují nejdražší hranolky na světě?Video: Reuters

 
Článek

Restaurace Serendipity 3 si na vysoké ceny potrpí. V minulosti nabízela burger za 295 dolarů (6300 Kč), zmrzlinový pohár za rovných tisíc dolarů (21 430 Kč) a teď přichází na řadu hranolky za 200 dolarů, tedy zhruba 4200 korun.

A v čem jsou hranolky tak výjimečné? Základem jsou brambory odrůdy Chipperbec, které jsou blanšírovány v octu a šampaňském. Pak se dvakrát smaží v husím sádle, což zaručuje křupavost na povrchu a vláčnost uvnitř.

Na ozdobu nesmí chybět jedlé zlato a místo klasické soli je používána výhradně ta lanýžová. Na stůl dostanete hranolky servírované na křišťálovém talíři s orchidejí, tenkými plátky lanýžů a omáčkou Mornay.

Tituly pro nejlepší restaurace světa jsou rozdány. Jedno stříbro míří do Prahy

Muži

„Naše restaurace je místo, kam si občas zajdete, když prostě chcete uniknout z reality,” vysvětluje šéfkuchař Joe Calderone, jenž se svým týmem doufá, že právě luxusní hranolky budou tím, kvůli čemu se budou po nuceném uzavření během pandemie tvořit před restaurací fronty. A zdá se, že tomu tak skutečně je. Hosté v současné době čekají na volný termín v podniku zhruba dva měsíce.

Reklama

Výběr článků

Načítám