Hlavní obsah

Mladého someliéra karanténa nezastaví. Ochutnávky přesunul na internet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý tchajwanský someliér nehodlá dopustit, aby se koronavirus pletl do cesty jeho podnikání. A proto v době, kdy karanténní opatření zakazují shromažďování většího počtu lidí, přesunul své kurzy ochutnávání vína na internet, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tchajwanský sommelier nabízí ochutnávky vína onlineVideo: Reuters

 
Článek

S pomocí živého vysílání ze svého studia v Tchaj-peji učí Peter Petrus, což je profesionální jméno, které při svém podnikání používá, umění degustace vína obyvatele ze všech koutů této ostrovní země.

Karanténní opatření měla na jeho podnikání velký dopad, řekl agentuře Reuters. „Proto jsem začal přemýšlet, jestli existuje nějaký způsob, jak tuhle situaci obejít, aby mohla moje společnost dál fungovat,” dodal.

Tekutá pošta potěší nejen ekology a milovníky minimalismu

Muži

Tchaj-wan byl zatím relativně úspěšný v boji proti koronaviru, kterým se dosud nakazilo 428 lidí a šest osob s nemocí covid-19 zemřelo. Vláda stále doporučuje, aby si lidé v zájmu nešíření nákazy od sebe drželi odstup a neshlukovali se do větších skupin.

Výjimečná zkušenost

Online ochutnávka s sebou nese několik problémů, které se týkají především distribuce vzorků vína a udržení správné teploty. „Problém s vínem spočívá v tom, že začne oxidovat, jakmile otevřete lahev,” řekl Petrus, který pečlivě rozlévá vybraná vína do menších lahviček a označí je nálepkami, než je předá kurýrní službě.

České vinařství roku se hrdě hlásí k Pálavě

Muži

Studenti, kteří vzorky vína obdrží, se poté k Petrusovi připojí na internetu, aby společně ochutnali „studijní materiál”, zatímco jim jejich lektor vysvětluje jemné odstíny chuti a buketu.

Dvaatřicetiletá učitelka matematiky Candice Yangová, která se do jednoho z jeho online kurzů zapojila minulý týden, popsala svou zkušenost jako „výjimečnou”. „Je to stejný pocit, jako byste byli na skutečném kurzu ochutnávání vína, a navíc v pohodlí a klidu vlastního domova,” řekla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám