Hlavní obsah

Lego vydalo model, který nadchne každého automobilového nadšence

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř každé malé dítě by doma našlo aspoň jednu stavebnici Lego či aspoň panáčka pocházejícího z této říše. Mít doma Ferrari F40 z této stavebnice, to je jiný příběh. Právě toto vozidlo je mezi milovníky rychlých strojů jedním z nejoblíbenějších v historii vůbec. A teď už má i svůj model z legendární stavebnice.

BEZ KOMENTÁŘE: Ferrari F40 z LegaVideo: Lego

 
Článek

Populární kostičková společnost LEGO z Dánska spojila své síly s italským výrobcem sportovních automobilů, aby tak firmy společně oslavily krásu posledního automobilu, který osobně schválil sám Enzo Ferrari.

Foto: Lego

Ferrari F40 tak, jak ho určitě neznáte...

Nový model Ferrari F40 vyjde na 90 dolarů (2235 Kč) a licencovala jej samotná italská automobilka. Model měří 25 centimetrů a na šířku má centimetrů 13. A jak se sluší na vozidlo značky Ferrari, cihličky mají typicky červenou barvu.

Foto: Lego

Lego Auto Ferrari F40

Replika vozidla má funkční dveře, kapota může být otevřená či zavřená, a stejně tak i reflektory mohou být ve dvou polohách - vytažené či zatažené. Zadní strana vozu pak odhaluje osmiválcový motor, který je kopií aktuální edice a je na celé stavebnici asi nejúžasnější částí vozu.

Celá stavebnice má dohromady 1158 dílů a v prodeji je od 1. srpna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám