Hlavní obsah

Legendární kubánský bar, kde se zrodilo daiquiri, oslavil 200 let existence

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havana

Kubánský bar La Floridita nacházející se v hlavním městě Havaně oslavil ve čtvrtek 5. října úctyhodných 200 let provozu. A připíjet se tu ani nemohlo jinak, než koktejlem daiquiri, který tady také vznikl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Havanský bar La Floridita, ve kterém se zrodilo daiquiri, slaví 200. výročíVideo: Reuters

 
Článek

La Floridita je jednou z ikonických historických staveb Havany. O její slávu se do značné míry zapříčinil Americký spisovatel Ernest Hemingway a jeho záliba v nejslavnějším drinku tohoto baru - daiquiri.

Nyní se v havanském hotelu sešli barmani z celého světa, aby zde oslavili významné výročí tohoto baru a připomněli si jeho odkaz, který předal dnešnímu koktejlovému světu.

Bar Floridita byl oblíbeným místem pro americké turisty na Kubě. Tedy až do chvíle, než se chopili moci bratři Castrovi.

Kuba zažívá ve stávající době velký turistický boom, a ikonický bar La Floridita tak nyní objevují zase další generace turistů. A ti si zde nejčastěji dopřávají právě rum s limetou a třtinovým cukrem na drceném ledu - legendární daiquiri. To zde poprvé namíchal tehdejší majitel baru Constantino Ribalaigua Vert v roce 1918. Příští rok tedy populární koktejl oslaví také kulaté výročí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám