Hlavní obsah

Kazašský železničář se dočkal životního úspěchu, oslaví ho koninou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když Imanbek Zejkenov na internetu zveřejnil svůj remix písně Roses od rappera SAINt JHN, pracoval ještě jako železničář v rodném Kazachstánu. Nyní je z něj díky tomuto počinu držitel jedné z hudebních cen Grammy. Úspěch hodlá oslavit s příbuznými v rodné vsi tradiční hostinou s pokrmy z koňského masa, které je mezi Kazachy tolik oblíbené.

Foto: Profimedia.cz

Imanbek Zejkenov vyhlášení sledoval na dálku. A radost měl pořádnou.

Článek

„Máme takovou tradici. Během oslavy zařízneme koně, abychom udělali kuurdak (tradiční jídlo středoasijské kuchyně),” řekl dvacetiletý mladík ruské rozhlasové stanici Energy FM po získání ceny za nejlepší remix. Mladému dýdžeji již poblahopřál prezident Kasym-Žomart Tokajev poté, co jako první občan středoasijské republiky získal cenu Grammy.

„Mladí lidé v Kazachstánu mohou dosáhnout nejvyšších vrcholů,” uvedla prezidentská kancelář v prohlášení. Píseň Roses původně zazněla v roce 2016. Verze ve stylu House zaznamenala na internetu velký úspěch – loni po dobu 23 týdnů vedla v žebříčcích Hot Dance/Electronic Songs.

Beyoncé, Billie Eilish, H.E.R. Grammy zcela ovládly ženy

Kultura

Vzhledem k platným omezením proti šíření koronaviru v době pandemie se slavnostního vyhlášení cen Grammy zúčastnil na dálku z Moskvy.

Zejkenov v jednom interview poskytnutém předloni vyprávěl, že svůj remix Roses dokončil v březnu 2019. Zpočátku byl ohlas skromný, ale s milionem zhlédnutí na ruskojazyčné sociální síti VKontakte se publikum postupně rozrostlo až k stovkám milionů zhlédnutí. V prosinci téhož roku mladý muž, posílený úspěchem, odešel z práce na kazašské železnici, kde do té doby tvrdě pracoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám