Hlavní obsah

Whisky ve dřevovině místo ve skle? Ikonická whisky kráčí příkladem

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukázat lidem, že to jejich firma myslí s ochranou životního prostředí vážně, se v posledních letech stalo marketingovým motem mnoha z nich. Společnost Diageo, pod jejíž křídla spadá i výrobce nejprodávanější skotské whisky Johnnie Walker, nyní představila pro tuto whisky novou „papírovou“ lahev. Bude vyrobena z dřevoviny a půjde kompletně zrecyklovat.

Foto: Diageo

Nový obal ze dřevoviny, ve kterém se bude příští jaro prodávat whisky Johnnie Walker.

Článek

Společnost, která pro výrobu ekologických nápojových obalů založila firmu Pulpex, hledá především způsoby, jak nahradit lahve plastové. Johnnie Walker se pochopitelně prodává ve skleněných lahvích. Jejich výroba však spotřebuje hodně energie a produkuje uhlíkové emise.

Proto Johnnie Walker otestuje na jaře příštího roku zcela nový design lahví vyrobených z dřevoviny.

„Lahev je vyrobena tak, aby splňovala potravinové standardy a byla plně recyklovatelná,“ uvedla společnost Diageo ve svém prohlášení. Mnoho papírových obalů na nápoje využívá plášť z plastů, aby produkt neprosakoval. V tomto případě žádný plast použit nebude.

Zachraň pivo po americku: z „větráků” vyrábí koronavirovou whisky

Amerika

„Naše technologie umožní značkám přetvořit jejich obalové designy, aniž by utrpěla kvalita produktu,“ stojí dále v prohlášení firmy.

Firma Diageo zatím představila pouze fotografii whisky Black Label. Zda budou v novém obalu prodávány všechny whisky z tohoto blendu, nebo pouze část, není jasné. Spíše je možné, že v recyklovaných lahvích nabídne Johnnie Walker většinu svých blendů, které však budou stále k dostání i ve skle.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Výběr článků

Načítám