Hlavní obsah

Je mu 90 let a má amputované obě nohy. Narozeniny však slavil jako čipera

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdo v jeho věku sedí v křesle, sleduje televizi a užívá si klidu. Američan Stan Rohrer však životní jubileum oslavil po svém. Bývalý příslušník amerického letectva v 90 letech seskočil s padákem a dokazuje, že energie má stále na rozdávání.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Rohrer přišel před několika lety o obě nohy kvůli krevním sraženinám. Složitá životní situace jej však nezastavila v neustálé honbě za pohybem a dobrodružstvím. „Pořád dokáže porazit dvacetileté kluky v tenise,” říká jeho dcera Linda.

Není proto velkým překvapením, že se Rohrer rozhodl oslavit devadesáté narozeniny netradičně - tandemovým seskokem z výšky čtyř kilometrů. Bývalý člen amerického letectva, učitel matematiky a fyziky vyskočil z letadla společně se svojí dcerou a okamžik si náležitě užil. „Bylo to příjemné, udělal bych to znovu,” neváhá Rohrer.

Upravené auto

Devadesátiletý senior se před amputací věnoval zejména chození po horách. Ztráta končetin ho ovšem neodradila od dalších aktivit. „Když se kamarádíte s lidmi, kteří jsou o 40 až 50 let mladší, musíte vynaložit o trochu víc úsilí,” vysvětluje Rohrer.

Ten se ve svém věku nejen prohání po tenisových kurtech na invalidním vozíku, má také speciálně upravené auto, takže se může dostat, kam potřebuje. Za pomocí kladky si dokáže do auta naložit a vyložit kajak, který je nedílnou součásti jeho záliby ve vodních sportech.

„Jeho příběh je inspirativní pro ostatní. Život je o každodenních volbách a myslím si, že když se rozhodnete skutečně žít, je pořád spousta věcí, které můžete dělat,” dodala Rohrerova dcera Linda.

Reklama

Výběr článků

Načítám