Hlavní obsah

Izraelská restaurace sklízí úspěch s falafelovými vaflemi

Nápaditost se vyplácí. Důkazem je jedna z restaurací v izraelském městě Rišon le-Cijon, ležícím jižně od Tel Avivu, která začala vyrábět vafle z falafelového těsta. Zájem o nevšední pochutinu je tak velký, že je v podniku dennodenně nekonečná řada.

Izraelská restaurace sklízí úspěch s falafelovými vaflemi

Majitelé restaurace, Tali Shem Tovová se svým manželem Almogem, tvrdí, že se jedná o zdravější alternativu klasických falafelových koulí.

„Je to vlastně klasický falafel, který se ale nesmaží a neobsahuje ani žádný olej,“ vysvětlila agentuře AP Tovová a jedním dechem dodala, že samozřejmě chutná stejně skvěle.

Falafelové vafle v restauraci plní sezamovou pastou tahini a zeleninou. Nevšední pokrm sklízí takový úspěch, že jsou v podniku dennodenně nekonečné řady. Cena jedné vafle činí 30 šekelů (zhruba 180 korun).

„Čekala jsem asi 20 až 30 minut. Vafle vypadá velmi zdravě a chutně. Je to skvělý nápad, tak jsem neváhala,“ svěřila se jedna z tamních zákaznic.

yknivoNumanzeSaNyknalC

Reklama

Výběr článků