Hlavní obsah

Izraelská restaurace sklízí úspěch s falafelovými vaflemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nápaditost se vyplácí. Důkazem je jedna z restaurací v izraelském městě Rišon le-Cijon, ležícím jižně od Tel Avivu, která začala vyrábět vafle z falafelového těsta. Zájem o nevšední pochutinu je tak velký, že je v podniku dennodenně nekonečná řada.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Falafelové vafle se staly hitem v IzraeliVideo: AP

 
Článek

Majitelé restaurace, Tali Shem Tovová se svým manželem Almogem, tvrdí, že se jedná o zdravější alternativu klasických falafelových koulí.

„Je to vlastně klasický falafel, který se ale nesmaží a neobsahuje ani žádný olej,“ vysvětlila agentuře AP Tovová a jedním dechem dodala, že samozřejmě chutná stejně skvěle.

Falafelové vafle v restauraci plní sezamovou pastou tahini a zeleninou. Nevšední pokrm sklízí takový úspěch, že jsou v podniku dennodenně nekonečné řady. Cena jedné vafle činí 30 šekelů (zhruba 180 korun).

„Čekala jsem asi 20 až 30 minut. Vafle vypadá velmi zdravě a chutně. Je to skvělý nápad, tak jsem neváhala,“ svěřila se jedna z tamních zákaznic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám