Hlavní obsah

Italská firma představila prototyp létajícího talíře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na největším světovém veletrhu spotřební elektroniky CES 2018, který aktuálně probíhá v americkém Las Vegas, byl italskou společností s názvem Jet Capsule představen prototyp dronu, který vypadá jako létající talíř z jiné galaxie.

Foto: Profimedia.cz

Prototyp dronu připomíná létající talíř z jiné galaxie.

Článek

Prototyp létajícího vozidla navrženého Italem Pierpaolem Lazzarinim dostal příznačný název I.F.O. (Identified flying object), tedy identifikovatelný létající objekt.

Jedná se o dvoumístný dron, který je poháněn osmi elektromotory, díky nimž by měl být schopný vyvinout rychlost až 190 kilometrů v hodině.

Foto: Profimedia.cz

Do kabiny se lze dostat také výtahem.

Možná délka letu je výrobci odhadována zhruba na jednu hodinu. Kabina vozidla měří v průměru dva metry a je obklopena kotoučem z karbonových vláken, jehož průměr dosahuje 4,7 metru.

Hladkému přistání má dopomoci šestice zatahujících se noh. S ohledem na to, že se kabina dronu díky nim nachází jen v těžko dostupné výšce, vozidlo je vybaveno i výtahem. K dispozici jsou však také dvě odnímatelná schodiště, která by se měla nacházet na všech přistávacích stanicích.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám