Hlavní obsah

Hospoda přijede k dychtivým pivařům až na zahradu

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco Češi už si mohou zajít na pivo do oblíbené hospody, Britové zatím takovou možnost nemají. A protože tamní obyvatelé mají pivo vskutku rádi a hospody jsou pro ně součástí kultury, vznikají různé nápady, jak si pocit popíjení s kamarády co nejvíce přiblížit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Británii se těší oblibě nafukovací hospodyVideo: Caters News, AP

 
Článek

Říká se, že když nemůže hora k Mohamedovi, musí Mohamed k hoře. Britská firma nyní začala zákazníkům nabízet možnost sednou si do hospody, i když to v současné době vládní nařízení neumožnují. Nafukovací hospodu provozuje společnost z Manchesteru a nabízí lidem její postavení na jejich vlastní zahradě.

„Možná, že teď lidé nemůžou vyrazit na pivo do hospody, my jim ale hospodu přivezeme přímo na zahradu,” říká 39letá Claire Lambertová pro agenturu AP. Podle ní prostředí hospody, která je uvnitř vyzdobena ve stylu tradičních britských putyk, působí na lidi ohromujícím dojmem.

Spolubydlící tráví karanténu na místě, kam jiní nemůžou

Muži

„Lidé ji využívají třeba na oslavy narozenin nebo setkání s přáteli. Je to zajímavé a netradiční,” říká Lambertová. Jak doplňuje její kolega Jimmy Duffy, firma si dává záležet na důkladné dezinfekci nafukovací hospody po každém jejím využití.

Kapacita pro 40 lidí

„Rovněž apelujeme na zákazníky, aby po sobě všechno uklidili. Navíc je hospoda postavena a rozebrána během chvíle a náš personál se postará o bezpečné ukotvení k zemi,” vysvětluje Duffy.

Ve španělském baru se od obsluhy rozhodně nenakazíte

Muži

Za pronájem hospody včetně jejího vybavení si firma účtuje 495 liber (14 600 korun). Určena je až pro 40 lidí, což však kvůli vládním nařízením momentálně není možné. Je v ní ale díky tomu dostatek místa pro dodržování bezpečných rozestupů.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám