Hlavní obsah

Fotograf a bojovník MMA spojili síly. Odnesly to melouny a dýně

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak to vypadá, když své umění spojí fotograf a známý bojovník MMA, ukázali Tom Miles a Tom „Fire Kid” Duquesnoy. Vznikla tak dohromady unikátní série snímků odhalující momenty, které byste pouhým okem neměli šanci spatřit. Rozhodující okamžiky, které udělaly ze zboží ze sortimentu ovoce a zeleniny neforemnou kaši.

Foto: Tom Miles

Meloun byl na ničení vizuálně nejpřitažlivější.

Článek

Superstar bojových sportů MMA měla za úkol zasahovat různé objekty co největší rychlostí a úspěšný sportovní a portrétní fotograf Tom Miles se staral mimo osvícení a výběru prostředí samozřejmě o to, aby se mu podařilo co nejlépe tyto okamžiky zachytit.

Foto: Tom Miles

Tom Duquesnoy ničí ledovou desku.

„Sportovní fotografové se neustále pokoušejí zachytit okamžiky trvající zlomky sekund – bez ohledu na to, jestli fotografují sportovce právě protínajícího cílovou čáru nebo zasazujícího vítězný úder v ringu. Tuto každodenní výzvu, které fotografové čelí, jsme posunuli do extrému,” uvedl Tom Miles.

Foto: Tom Miles

Pro bojovníka MMA není dýně žádným soupeřem.

Série snímků zachycují, jak Tom Duquesnoy svým stylem nakopává, proráží, trhá a rozbíjí za nízké hladiny osvětlení vybrané potraviny. Miles se rozhodl snímky fotit v sérii na expoziční čas 1/250 sekundy, přičemž fotoaparát Nikon D500 mu umožnil zachytit přibližně deset snímků za sekundu. Během samotného focení pak vystřídal celkem šest různých objektivů.

Foto: Tom Miles

Úder kolenem má v MMA neskutečnou sílu. Představte si, že by bylo na místě melounu vaše stehno...

„Ve Francii říkáme, že se svým jídlem by si člověk neměl zahrávat, ale při této akci jsem udělal výjimku. Pro lidi sledující MMA může být obtížné ocenit, jak tvrdě a rychle mohou bojovníci udeřit, ale tato akce pomohla dostat mou sílu, hbitost a přesnost do správných souvislostí,“ pochvaloval si focení světový šampión MMA Duquesnoy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám