Hlavní obsah

Do prodeje jde 70 ultraprémiových kol inspirovaných legendárním cyklistou

Novinky, jky

Bývalý profesionální belgický cyklista Edouard Louis Joseph Merckx, který je mnohými považován za nejlepšího cyklistu všech dob, byl poctěn výrobou limitované edice bicyklů, které ponesou prvky připomínající jeho letošní 70. narozeniny. Poctěn však možná není to správné slovo. Vyrobila je totiž značka nesoucí jeho jméno.

Foto: Eddy Merckx 3x

Kola Eddy Merckx jsou exkluzivním zbožím a vždy v sobě nesou odkaz na nějakou část bohaté cyklistické historie.

Článek

Sedmdesáté narozeniny Edouarda Merckxe nenechala firma Eddy Merckx Cycles bez povšimnutí, a aby mu vzdala hold, vyrobila speciální limitovanou edici 70 kol, která nesou název EDDY70.

Série kol je ve sportovní terminologii jakýmsi předjezdcem nové kolekce Heritage (Odkaz), která se dostane do vybraných cyklistických obchodů ve světě v září.

Foto: Eddy Merckx

Detaily kola jsou úchvatné, avšak požadovanou sumu za něj běžný cyklista jistě nedá.

Speciální edici kol slavnostně uvedl během úterního galavečera sám Merckx.

Zájemci si mohou objednat nové sportovní pomůcky výhradně na webových stránkách eddy70.com, protože se do běžných obchodů vůbec nedostanou. Každý kus ponese číslo 1 až 70 a kupci si budou moci vybrat, na jakou jeho část se Merckx podepíše.

Foto: Eddy Merckx

Sedmdesát kusů a ani o jeden víc...

Společnost tvrdí, že nejde jen o běžná ocelová kola s retro vzezřením. Jde prý o ultramoderní umělecké kousky vyrobené z té nejkvalitnější slitiny oceli, které byly navrženy tak, aby na nich cyklisté mohli podávat špičkové výkony.

Karbonová vidlice je pak samozřejmostí, stejně jako speciální pneumatiky. Abychom ale nezapomněli, cena je také velmi speciální – jedno kolo přijde v přepočtu na 430 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám