Hlavní obsah

Chtěl dojet se psem z Brazílie na Aljašku, dva dny před cílem dvojice tragicky zahynula

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Psal se rok 2017, když se Brazilec Jesse Koz rozhodl, že si splní životní sen, vezme svého psa a společně vyrazí starým autem z Brazílie až na Aljašku. I když cestu výrazně zpomalila pandemie, podařilo se dvojici znovu vyrazit na cestu. Dva dny před cílem však měl Koz tragickou autonehodu, při které zahynul on i jeho pes.

Foto: Instagram @shurastey_

Jesse Koz a jeho zlatý retrívr tragicky zahynuli.

Článek

K tragické nehodě došlo v pondělí 23. května na silnici v Oregonu. Koz se ve svém „broukovi“ z roku 1978 čelně srazil s jiným vozidlem. Nehodu nepřežil ani zlatý retrívr Shurastey, jenž svého páníčka na cestě několik let poctivě doprovázel. Dvaašedesátiletá řidička protijedoucího Fordu Escape vyvázla z nehody se zraněním, batole na zadním sedadle nebylo zraněno, uvedl server The Independent.

Smrt devětadvacetiletého Brazilce, jehož instagramový účet k dnešnímu dni sleduje zhruba 1,3 milionu uživatelů, byla pro všechny fanoušky šokem. Ještě čtyři dny před nehodou se Koz fotil u Golden Gate Bridge, z Oregonu mu do cíle chybělo přibližně 1500 kilometrů, tedy asi dva dny jízdy autem.

Na první cestu se přitom vydal už v roce 2017, do roku 2020 navštívil 17 zemí a ujel přes 83 tisíc kilometrů. Jeho cestu však zbrzdila pandemie koronaviru a s tím spojené komplikace se vstupem do Spojených států.

Po návratu do Brazílie Koz doufal, že za několik měsíců se vrátí a bude v cestě pokračovat, situace se však dlouho nelepšila. Až letos v lednu mohl se svým psem opět usednout do „brouka“ s lůžkovou úpravou na střeše a vydat se vstříc dalšímu dobrodružství.

„Až mi jednou bude okolo osmdesáti, pověsím si na zeď svého domku na venkově fotografie z cesty. Budou mi připomínat každý okamžik naší cesty,“ napsal nedávno na sociální sítě vzkaz svému parťákovi. Další kilometry už dvojice bohužel nepřidá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám