Hlavní obsah

Chrám mužské zábavy, kde se stírá rozdíl mezi dnem a nocí

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zedník, novinář či manažer velké firmy - je jedno, jaké povolání vám vydělává na živobytí. Po vstupu do obří videoherny a muzea arkádových her v Červeném Újezdě se rozdíly mažou. A to povětšinou i ty věkové, ač sám majitel nezastírá, že hlavní cílovkou je generace, která si ještě tyto hry sama pamatuje. Tedy třicátníci a čerství čtyřicátníci. V zatemněném domě lehce ztratíte přehled o tom, zda je venku světlo, či už tma.

Aréna Arcade Hry v Červeném ÚjezděVideo: Novinky

 
Článek

Ať už máte raději střílečky, sportovní hry, závodní simulátory, anebo tradiční arkády, v aréně Arcade Hry v Červeném Újezdě ztratíte pojem o čase velmi rychle. Už jen kvůli tomu, že platíte za vstup, a nikoli za jednotlivé kredity do her. Vstupné se tak průměrnému hráči vrátí za půl hodiny. Strávit tu může však v rámci otevírací doby celý den. Konkrétně tedy pátky, soboty a neděle. Jak to tak bývá – i v pracovním týdnu má přednost práce a teprve potom přichází zábava.

Pokud jste nikdy nedohráli nějaký arkádový automat z důvodu, že se vám do něj nechtělo naházet několik set korun (ne-li více), tak právě toto chlapské útočiště poskytuje jedinečnou šanci. Dámy se neurazí, vstup jim zakázán není, ale rozhodně zde nejsou typickými klienty. Napovídá tomu i to, že je na ně zde orientována asi jen jediná hra – taneční simulátor.

Sbírka bobtnala

„Máme tu asi 150 arkádových automatů ze všech generací, zejména pak z té 2D. Ze vzpomínání a hraní na emulátorech přešlo vše do koupě prvního automatu, následného shánění herních desek a následně už to bobtnalo do sběratelské vášně a současné podoby. Máme tu stroje z ČR, Západní Evropy, ale něco málo i z USA či Japonska. Snažíme se to tu mít primárně co nejpestřejší,“ řekl Novinkám provozovatel Jan Orna.

Vyjma těch nejklasičtějších her, jako jsou Space Invaders či Pong, jsou zde naopak i hodně moderní střílečky a akční hry jako Tekken, série Mortal Kombatů či třeba Jurassic Park, který si pamatují i mladší hráči. Oblíbené jsou ale i hokejové simulátory, které mohou hrát najednou až čtyři lidé, což z nich dělá ultimátní zábavu pro skupinky známých.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám