Hlavní obsah

Bar pro lidi, kteří nesnáší lidi

Novinky, nčs

Pravděpodobně každý někdy dostane chuť být sám, s nikým se nebavit a takzvaně si odpočinout od lidí. Právě takovou možnost nabízí svým hostům bar v Tchaj-peji s trefným názvem The Misantrophe Society, tedy v překladu „misantropní společnost”.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hned u vstupu čeká na hosty citát pražského rodáka Franze Kafky. „Ve vesmíru je nekonečné množství naděje, ale ne pro nás,” říká nepříliš veselé sdělení. Na tom si však podnik na Tchaj-wanu zakládá. Funguje totiž jako alternativa pro lidi, kteří si chtějí od lidí paradoxně odpočinout, případně se považují za misantropy - osoby, které nesnáší lidstvo obecně.

Už názvy koktejlů jako „Ostrov duchů” nebo „Poslední slova” naznačují, že veselou náladu ani pozitivní energii v tomhle baru nenajdete. Pokud si objednáte Poslední slova, budete dokonce požádáni, abyste nejdříve svoje slova skutečně napsali na kartičku a umístili ji mezi hromadu dalších.

Samotný bar se vyznačuje tmavým prostředím - černé stěny, černé menu, černé talíře, ba dokonce i smažené kuře, které si můžete objednat, je černé. Ne snad, že by zdejší personál byl skutečně k lidem tak nesnášenlivý, na vině je tradiční tchajwanská marináda.

Nápad z psychiatrické léčebny

„Můžete tady nesnášet svět tak moc, jak to jen potřebujete,” láká hosty majitel baru Chen, který nápad dostal v psychiatrické léčebně. A protože Chen očekává, že jeho hosty budou právě i lidé s psychickými problémy, funguje bar také jako kavárna a malá knihovna. Pochopitelně se v ní objevují také velmi pesimistické tituly o nesnášení lidí a života.

Nová doba! V tomhle baru si s obsluhou moc nepoklábosíte

Muži

Vzhledem k tomu, že se bar nachází ve velmi rušné části velkoměsta, je vítanou oázou klidu pro lidi, kteří se můžou před společností bezpečně ukrýt, dát si v klidu pár Ostrovů duchů a na chvíli své bližní jen tak tiše nesnášet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám