Hlavní obsah

Ani absence rukou nebrání vitálnímu staříkovi střílet z kuše

Novinky, nčs

Osmdesátiletý Sriluan Chaimongkhon z Thajska se narodil bez rukou. Ani to mu však nezabránilo v uskutečnění touhy stát se lukostřelcem. Pouze za pomocí nohou je schopný natáhnou tětivu a zamířit do cíle, kterým se na videu stalo mango. Záběry s ukázkou dovednosti nyní zveřejnila agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Narodil se bez rukou, i přesto je lukostřelcemVideo: AP

 
Článek

Celý život se Chaimongkhon snaží vypořádat s každodenními činnostmi, jako jsou řízení auta či vaření. To však muži, jenž už je pradědečkem, nestačí. Jeho koníčkem je střelba z kuše, kterou ovládá pomocí dolních končetin.

Během sportovního dne ve městě Čiang Mai na severu Thajska, který se konal na začátku června, předvedl vitální muž své umění v plné kráse. „Lukostřelbě se věnuji už od svých deseti let. Ze začátku mi to pochopitelně nešlo, ale hodně jsem trénoval,” říká Chaimongkhon.

Nadšený dav přihlížejících tak jen mohl sledovat, jak se střelec posadí na zem, do jedné nohy uchopí kuši a druhou končetinou natáhne tětivu. Prvních pár pokusů skončilo mimo, po pečlivém zamíření se však nakonec povedlo a mango umístěné ve vzdálenosti pěti metrů bylo zasaženo.

Diváci ocenili výkon nadšeným potleskem a někteří z nich si dokonce chtěli podobný kousek vyzkoušet. Nikdo se však cíli ani zdaleka nepřiblížil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám