Hlavní obsah

Firma má patent na létací oblek, chystá i závody

Novinky, vps

Britská společnost Gravity Industries vyrábí létací oblek, který by se s trochou fantazie dal přirovnat k výbavě komiksového Iron Mana. Lze s ním dosáhnout rychlosti až 90 kilometrů za hodinu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Létací oblek od společnosti Gravity IndustriesVideo: Gravity Industries. #Takeongravity, Reuters

 
Článek

Oblek představil jeho vynálezce Richard Browning už před pár lety, ale teprve teď mu byl oficiálně uznán patent, přičemž jeho firma je první, která něčeho takového dosáhla, jak informovala agentura Reuters.

Futuristický vynález váží kolem 27 kilogramů a jeho miniaturní tryskové motory fungují na naftu nebo letecké palivo. Už loni ho společnost Gracity Industries dala do prodeje, pořídit se dal v jednom londýnském obchodním domě za 340 tisíc liber (kolem 10 milionů korun).

Browning, který dříve pracoval jako obchodník s komoditami, začal oblek vyvíjet před několika lety s kamarády v garáži. Do prodeje ho tak dostal poměrně rychle a tím jeho plány nekončí.

Později během tohoto roku totiž plánuje spuštění závodů s názvem Gracity Race Series, jichž se budou účastnit muži a ženy, kteří už mají zkušenosti z jiných sportů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám