Hlavní obsah

Kanadská firma se pochlubila pivem uvařeným z konopí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z torontských start-upových společností se postarala o vznik piva, při jehož výrobě nebyl použit ani ječmen, ani pšenice, nýbrž konopí. Souvisí to s tím, že od října bude v zemi konopí legální pro rekreační účely. Poživatelné výrobky z této rostliny pak budou dostupné o rok později. Konopné pivo je nealkoholické, ale má prý podobné účinky jako samotná marihuana, píše deník The Guardian.

Foto: Province Brands , .

Kanadská společnost nahradila ječmen konopím.

Článek

Konopná piva sice nejsou ve světě novinkou, jejich výroba však doposud spočívala v tom, že do klasického zlatavého moku z ječmene či pšenice byl přidáván konopný olej.

Kanadské společnost Province Brands se však chlubí tím, že uvařila pivo ze stonků, kmene a kořenů samotného konopí.

Spoluzakladatel a výkonný ředitel společnosti Dooma Wendschuh přiznal, že vytvořit takové pivo byla velká výzva. První vzorky podle něj dokonce chutnaly jako shnilá brokolice.

Nakonec se mu však za pomoci chemiků podařilo najít mezi hlavními ingrediencemi, tedy konopím, chmelem, vodou a kvasnicemi, rovnováhu.

Pivo je nealkoholické, stejně ale nakopne

Výsledný produkt je nealkoholický a neobsahuje ani lepek. Díky látce THC (tetrahydrokanabinol) má však podobné účinky jako samotná marihuana.

„Chuť je suchá, pikantní a není tak sladká jako u běžných piv. Pivo vás velmi rychle nakopne, což není u běžných konopných výrobků obvyklé,“ vysvětlil Guardianu Wendschuh.

Reklama

Výběr článků

Načítám