Hlavní obsah

V San Francisku vznikly údajně první mramorové hrací karty na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z amerických sanfranciských společností, zabývající se výrobou doplňků a drobných předmětů z mramoru, se ve středu 10. ledna pochlubila zajímavou novinkou - mramorovými hracími kartami. Podle výrobců se dokonce jedná o první mramorové karty na světě.

Foto: Mikol

Hrací karty vyrobené z mramoru

Článek

O vznik neobvyklé sady hracích karet se postarala společnost s názvem Mikol, která se orientuje na výrobu doplňků vyrobených výhradně z mramoru. V minulosti se pochlubila například mramorovými vizitkami.

Pokerové karty jsou údajně vyrobeny z kvalitního černého mramoru a každá z nich má stejnou tloušťku jako kreditní karta. Ačkoli jsou o něco tlustší než ty klasické, hráčům by to prý nemělo být na obtíž.

Foto: Mikol

Mramorové karty jsou o něco tlustší než ty klasické.

Společnost zdůraznila, že herní karty jsou i navzdory jejich materiálu velmi odolné a bez větších problémů se s nimi může házet na stůl. Každý kus je prý vyráběn ručně. Označení karet je pak vyrýváno prostřednictvím laseru.

Hodnota celé sady činí 775 dolarů (asi 16 tisíc korun). Pro sběratele je k dostání také sbírka čtyř es za 75 dolarů (zhruba 1500 korun).

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám