Hlavní obsah

Zemřel muž, který měl přes 100 manželek

Novinky, vps

V Nigérii v sobotu zemřel ve věku 93 let Mohammed Bello Abubakar, který se proslavil tím, že se během svého života více než 100krát oženil a najednou měl až 97 manželek. Bývalý učitel a muslimský kazatel skonal po krátké nemoci.

Foto: Profimedia.cz

Mohammed Bello Abubakar na snímku z roku 2016.

Článek

Zprávy o Abubakarově smrti se v posledních letech objevily hned několikrát, jak připomněl britský list The Independent, ale tentokrát BBC News píše, že jeho pohřeb proběhl už v neděli a navštívil ho velký počet lidí.

Úmrtí potvrdil pro nigerijskou agenturu NAN Abubakarův osobní asistent, který uvedl, že jeho zaměstnavatel zemřel ve svém domově.

Nigerijcovo jméno obletělo svět v roce 2008, kdy byl kvůli svému počtu manželek zadržen a dostal se před soud. BBC tehdy uvedla, že měl 86 manželek, ačkoliv dle islámu mohl mít maximálně čtyři. Abubakar tvrdošíjně odmítal rozvod s 82 manželkami, aby vyhověl právu, podvolil se až poté, co byl odsouzen k trestu smrti. Hrdelnímu trestu tak unikl, ale po propuštění k rozvodům stejně nedošlo a další problémy už neměl.

Zásah vyšší moci

Odhady o celkovém počtu manželek se po jeho smrti různí. BBC konzervativně uvádí, že „jich měl alespoň 86“, což je číslo ze zmíněného roku 2008. Nigerijský list Punch pak píše, že se oženil se 107 ženami, ale s 10 se rozvedl, takže jich měl najednou nejvíce 97. Aby toho nebylo málo, tak další místní list Daily Trust došel až k 130 manželkám a celkem 203 dětem.

V rozhovoru z roku 2012 Abubakar uvedl, že kdyby to bylo jen na něm, měl by nanejvýš dvě manželky. Ale zasáhla vyšší moc.

„Já je nehledám, ony chodí za mnou. Pak se zamyslím nad tím, zda Bůh nechce, abych si je vzal, a udělám to,“ prozradil své tajemství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám