Hlavní obsah

Sám proti Američanům: Pokerové eso Růžička už má jistých 47 miliónů korun

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lépe to snad ani začít nemohlo. Český pokerový hráč Vojtěch Růžička zvládl první hrací den prestižního finále lasvegaského pokerového turnaje WSOP Main Event na výbornou. Před začátkem byl v počtu žetonů až šestý z celkových devíti hráčů na finálovém stole. Po prvním hracím dni už jsou čtyři hráči ze hry, ale on se v turnaji stále drží a je na průběžné třetí příčce.

Foto: PokerStars.net

Růžička má už na svém kontě velké množství úspěchů.

Článek

Je to dobré. Už v tuto chvíli by si mohl třicetiletý pokerový hráč Vojtěch Růžička říct, že má splněno. Ale to u rodáka z Liberce jistě nehrozí. Před turnajem v několika rozhovorech avizoval, že by jako neúspěch bral, kdyby skončil hůře než pátý. Vystudovaný matematik ale figuruje po prvním dnu finále na ještě lepší pozici. I kdyby mu tedy extrémně nešla karta, horší než pátý už nebude.

V tuto chvíli by český hráč při vyřazení bral něco okolo 47 miliónů korun, ale Růžička může začít pomalu pošilhávat i po vyšších částkách. Vítěz turnaje si přijde na v přepočtu 192 miliónů korun, ale k podobnému zisku je zatím velmi daleko. Na prvním místě je totiž zatím hráč žijící v Las Vegas Qui Nguyen, který má více než dvojnásobek žetonů než druhý Cliff Josephy, který by však mohl být dost možná Růžičkovým největším soupeřem.

Na hráče se připravoval

Cliff Josephy totiž rozhodně není žádným nováčkem. Je držitelem dvou náramků pro vítěze turnajů World Series of Poker, přičemž první získal již před 11 lety. Podobně jako Růžička má velmi bohaté zkušenosti s internetovými turnaji a je pravděpodobné, že českého profesionála u stolu pořádně pozlobí. Každopádně to, že by Růžička mohl mít na ještě lepší umístění, už ukázal v průběhu uplynulé noci, kdy chvíli figuroval i na průběžné první příčce.

Růžička se na finále důkladně připravoval a studoval hru ostatních finalistů. Jak ale sám dodal, i ta se mohla v rámci jejich příprav na finále výrazně změnit. Nakolik mu jeho přípravy vyšly, budete moci sledovat již v noci z pondělí na úterý, kdy turnaj pokračuje. V České republice jej vysílá s půlhodinovým zpožděním (aby hráči nemohli dostávat informace o kartách soupeřů) kanál Nova Sport.

Průběžné pořadí po 1. finálovém dnu WSOP Main Event
MístoJménoPočet žetonůBydliště
1.Qui Nguyen128 625 000Las Vegas, USA
2.Cliff Josephy63 850 000Muttontown, USA
3.Vojtěch Růžička62 250 000Praha, ČR
4.Gordon Vayo58 200 000San Francisco, USA
5.Michael Ruane23 700 000Hoboken, USA

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám