Hlavní obsah

V Panerai překvapili limitovanými edicemi hodinek s modrými ciferníky

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Italská značka Panerai vyrábějící hodinky ve švýcarském Neuchâtelu původně produkovala hodinky pro armádu, což se odráží i v jejich dnešních modelech, které už ale většinou mají lidštější design. Další, a možná trochu překvapivý, posun ke zcivilnění teď přišel v podobě čtyř limitovaných edic s pro Panerai nezvyklými modrými ciferníky.

Foto: Panerai (4x)

V Panerai se vytasili se čtyřmi novými modely. Na snímku PAM688

Článek

Celkem čtyři nové modely jsou odlišné, spojují je právě jen metalické modré ciferníky. Ty jsou samozřejmě sendvičového typu – mají spodní destičku s luminiscenční (svítící) vrstvou, na níž je uložen vrchní plátek s výřezy pro hodinové indexy.

Nové kousky jsou typově a velikostně různorodé, průměr pouzdra se pohybuje od 42 do 47 milimetrů. Tím nejmenším zástupcem je model PAM688 z řady Luminor 1950, který disponuje GMT funkcí a strojkem s třídenní rezervou chodu. Jedná se o edici 300 kusů, cena byla stanovena na 8400 eur, tedy asi 225 tisíc korun.

Dalším modelem z řady Luminor je PAM689, který je oproti prvnímu o dva milimetry větší a také komplikovanější. Kromě druhé časové zóny má totiž navíc 24hodinové zobrazení času a ukazatel rezervy chodu. Ta je u těchto hodinek desetidenní. Model je taktéž limitován 300 kusy, větší složitost se ale odrazila na ceně ve výši 13 tisíc eur, což je zhruba 350 tisíc korun.

Model PAM689 má 10denní rezervu chodu a vznikl v edici 300 kusů

Největší z novinek je 47milimetrový PAM690 z řady Radiomir 1940, kterému modrý ciferník dodává snad ještě větší vintage nádech. Je vybaven strojkem s manuálním nátahem s třídenní rezervou chodu a na rozdíl od předchozích dvou příbuzných ho vznikne 500 kusů. Zájemci si musí připravit 8900 eur (240 tisíc korun).

Radiomir PAM690 s průměrem pouzdra 47 milimetrů

Poslední aktualita PAM659 taktéž z řady Radiomir je nejdražší a nejexkluzivnější. Na první pohled je jasné proč – pouzdro je z růžového zlata. Mechanicky je strojek tohoto modelu stejný jako ten v již zmíněném PAM689, byl však skeletonizován. Cena za jeden kousek z edice 200 kusů je 35 tisíc eur (téměř 950 tisíc korun).

Zlaté PAM659 vyjdou na necelý milión korun

Všechny čtyři modely jsou k dostání výhradně v Panerai buticích a zatím se neví, zda se modrá barva objeví i na běžných modelech. Vzhledem ke strategii značky je ale velmi pravděpodobné, že modrou u této značky nevidíme naposledy, a bude zajímavé sledovat, jestli se Panerai nepustí do větších experimentů s barvami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám