Hlavní obsah

Japonské šílenství kolem sladké tyčinky nebere konce, mrazí ji i dusíkem

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud cestujete nebo vám aspoň není internet zcela cizí, víte, že japonský trh je v mnoha ohledech specifický. Nejen co do filmové zábavy, oblékání, ale i z hlediska potravin. Kulty tam vznikají i kolem úplných šíleností a nikoho asi nemůže zas až tak překvapit, co se tam děje okolo známých sladkých tyčinek Kit Kat.

Foto: archiv výrobce

Mraženou Kit Kat servírují v Japonsku na úrovni.

Článek

Ať pro začátek získáte určitou představu - v Japonsku existuje čokoládová tyčinka s příchutěmi, jako jsou zelený matcha čaj (ten je v zemi vycházejícího slunce nesmírně populární a dávají jej skoro do všeho), žlutý meloun se sýrem mascarpone nebo květy sakury. Podobně, jako mají chipsy Pringles obrovské množství příchutí, je na tom i oblíbená sladká tyčinka společnosti Nestlé v Japonsku.

Čokoládové bary jsou v Japonsku už lehce za zenitem, a tak musí jít gigant sladkých výrobků s dobou a zejména vycházet vstříc poptávce modernímu národu. V moderní tokijské čtvrti Daikanyama tak nyní vyroste zcela unikátní pobočka, která bude zákazníkům nabízet vskutku neortodoxní čokoládové zážitky.

Jako devátý Kit Kat bar v Japonsku ponese název „Mrazivá čokolaterie” a bude nabízet mimo jiné sladkou tyčinku mraženou v mnoha úpravách. Ne však z mrazáku. V Japonsku se bude sladkost mrazit kapalným dusíkem a není tak překvapivé, že bude specialita nést označení „minus 196 stupňů Celsia”.

Tak trochu jiná úroveň

Pokud jste překvapeni, že někdo může v Japonsku jít do baru jen proto, aby si dal ozdobenou tyčinku, kterou si může koupit v obchodě, tak byste asi měli vědět, že tady ve střední Evropě nemáme k dispozici to nejlepší z produkce. V lednu tam totiž začali vyrábět speciální model tyčinky „Moleson”, který vyjma kvalitnější čokolády nese ještě brusinky a křupavé mandle ručně vyskládané na vrchu tyčinky. Pak už přijde jen výběr toppingu a bude se mrazit.

Speciální pop-up bar otevře brány 5. srpna a bude otevřen přesně 12 dní. Pokud tedy v tomto období budete hledat nejchladnější místo v Tokiu, výběr nebudete mít složitý...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám