Hlavní obsah

Slovák vyhrál finále evropské pokerové série, přilepšil si o milión euro

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednapadesátiletý Ján Bendík dominoval šestidennímu turnaji a do svého domovského Popradu se vrací po pátečním finále bohatší o 961 800 euro, tedy v přepočtu 26 miliónů korun. Na stole hlavního turnaje PokerStars and Monte-Carlo Casino EPT Grand Final si dokázal poradit se třemi Francouzi, Izraelcem a outsiderem z Kazachstánu. Jde o dosud největší slovenský pokerový úspěch v historii.

Foto: PokerStars.net

Ján Bendík slaví svou vysokou výhru

Článek

Hlavní turnaj EPT Grand Final se startovným 5 300 euro byl hraný v klasické pokerové variantě No Limit Texas Hold'em a přilákal rekordních 1098 hráčů. Fond výher činil 5 325 300 euro a rozdělilo si jej 159 nejlepších. Největší část připadla slovenskému hráči Jánu Bendíkovi, který se tak stal historicky prvním slovenským šampiónem hlavního turnaje European Poker Tour.

Bendík je co do počtu celkových turnajových výher na Slovensku jasnou jedničkou a po Monaku jeho turnajové výhry překonaly hranici tří miliónů dolarů.

Před třemi lety se mu v turnajích EPT dařilo a mezi těmi nejlepšími světovými hráči opanoval prestižní žebříček EPT9 Player of the Year. Vítězil především v přidružených turnajích, a přestože se v hlavním turnaji dostal dvakrát až na finálový stůl, na samotný vrchol dosáhl až letos.

Pečeť hulváta

Karetní hry hraje Bendík již od dětství. S pokerem se poprvé setkal v roce 2001, kdy odstartoval svou úspěšnou kariéru hraním 5-card draw s kamarády.

Asi před deseti lety přesedlal na nejoblíbenější variantu Texas Hold'em a první velké výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat. Hned v roce 2006 skončil druhý Master Classics of Poker in Amsterdam, odkud si odvezl 97 000 euro. O deset let později, přesně v sobotu 6. května 2016, získal v Monte Carlu prozatím nejvyšší výhru kariéry.

Skutečností však zůstává, že na sebe Bendík u pokerových stolů v posledních dnech neupozornil jen svým pokerovým umem. Jeho chování u stolu bylo několikrát do značné míry arogantní a ostřejšími výrazy nešetřil ani trochu.

Mikrofony v jeden moment zaznamenaly i extrémně nevhodnou urážku krupiérky, když si Bendík tím nejhrubším výrazem postěžoval na to, že mu nerozdává dobré karty. Slovenský hráč má tak k obrovskému úspěchu bohužel i nepříliš slušivou pečeť hulváta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám