Hlavní obsah

Hodinky odkazující na nejrychlejší auto na světě existují v edici 30 kusů

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Hodinky Parmigiani Fleurier Bugatti Super Sport jsou vytvořené, jak napovídá jejich název, s odkazem na sporťák Veyron od značky Bugatti. Bez pochyb se jedná o to nejzajímavější, co se v hodinářském světě v posledních letech urodilo. Proto jsme neváhali, když se naskytla příležitost podívat se na ně zblízka.

Parmigiani Fleurier Bugatti Super SportVideo: Novinky

 
Článek

Bugatti Super Sport je s rychlostí 431 kilometrů za hodinu stále nejrychlejším produkčním vozem na světě, je tak jasné, že hodinky věnované tomuto klenotu silnic musejí být také výjimečné.

Už jen letmý pohled prozradí, že hodinky, které patří v pražské Pařížské s téměř osmimiliónovou cenovkou do té nejdražší skupiny, mezi ostatními modely rozhodně nezapadnou. Pouzdro připomíná profilem zaoblený klín a je velmi nekonvenční. Laik, který je zvyklý na klasické kulaté nebo hranaté hodinky, bude potřebovat chvilku, aby se zorientoval.

Pouzdro z růžového zlata je poměrně velké, na délku má 50,5 milimetru a jeho tloušťka je 23,3 milimetru, na ruce však díky svému tvaru sedí jako ulité. K pohodlnosti přispívá i speciálně pro tento model ručně vyrobený řemínek z aligátora od Hermès.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Model Bugatti Super Sport od Parmigiani Fleurier, asi nejzajímavější kousek, jaký byl na veletrhu k vidění

Ciferník nacházející se v přední části pouzdra je uložený tak, aby byl perfektně čitelný pro řidiče, který má ruce na volantu a nemůže je zrovna sundat, aby se podíval na hodinky, protože třeba zrovna sviští rychlostí přes 400 kilometrů za hodinu ve své bugatce.

Safírové sklíčko (celkem jich hodinky mají šest) na vrchní straně hodinek pak odhaluje strojek s manuálním nátahem složený z 333 částí a ukazatel rezervy chodu, která činí úctyhodných 10 dní.

Hodinky vznikly v limitované edici 30 kusů, což je stejný počet, v jakém byl vyroben vůz Bugatti Veyron Super Sport.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám