Hlavní obsah

Kompletní kalendář od JLC nově s meteoritickým ciferníkem

Novinky, vps

Švýcarská manufaktura Jaeger-LeCoultre představila v roce 2013 model Master Calendar s kompletním kalendářem. Jedná se o elegantní hodinky, které se teď dočkaly netradičního vylepšení v podobě meteoritického ciferníku.

Foto: Jaeger-LeCoultre 3x

Článek

Master Calendar jsou klasické oblekové hodinky, nový ciferník tak nemusí úplně každému sednout, a to i přesto, že některé značky už tento materiál použily. Stále se ale jedná o velmi neobvyklou záležitost.

Ciferníky jsou vyrobeny z meteoritu pocházejícího z asteroidového pásu mezi Marsem a Jupiterem. Nalezli ho ve Švédsku a nakonec se dostal až do luxusních hodinek. Struktura ciferníků je odlišná, každý je tak unikátem. V závislosti na modelu jsou k dispozici v antracitové nebo šedé barvě.

Kromě nového ciferníku zůstal Master Calendar beze změny. Jedná se tak o 39 mm velké hodinky s in-house kalibrem 866. Má automatický nátah a disponuje rezervou chodu 43 hodin. Pouzdro je z oceli nebo 18karátového růžového zlata.

Kalendář není věčný ani výroční, ale jednoduchý. V horní části ciferníku jsou okénka se dnem a měsícem, na jeho kraji pak ručička ukazuje na aktuální den. Poslední do party je měsíční fáze na pozici šest.

Ceny zatím nejsou známy, zveřejněny budou až v lednu během oficiálního představení hodinek na veletrhu SIHH (Salon International de la Haute Horlogerie).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám