Hlavní obsah

Muž vyrábí elektrické kytary ze starých skateboardů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buenos Aires

Argentinský šikula Ezequiel Galasso umí vdechnout starým skateboardům nový život. Své fanynky už nezískávají mezi dívkami obdivujícími nezkrotné skoky, ale mezi těmi, které umějí ocenit rytmy moderních hudebních skupin. V jednom rohu dílny v Buenos Aires se tak Argentinci postupně kupí použitá „prkna” a on je využívá způsobem, který nemá obdoby.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Argentinec vyrábí ze starých skateboardů elektrické kytaryVideo: Reuters

 
Článek

Je to vynálezce na první pohled. Hustá bradka a tmavé vlasy zdobí hlavu nápaditého Argentince, jehož nápad přeměňovat použité skateboardy na originální kytary se až pozoruhodně ujal. A přitom nápad není až tak úplně jeho. Přišel s tím totiž už před čtyřmi lety profesionální skateboardista Gianfranco de Gennaro.

Gennaro před časem oslovil Galassa a nabídl mu, že mu bude každé dva týdny dávat své použité a omlácené skateboardy, aby je využil při tvorbě hudebních nástrojů.

Odpad mění v nástroje

„Nápad byl jednoduchý. Měnil skateboard dvakrát do měsíce a těch odložených mu bylo líto. Trávil na nich svůj čas totiž jak řezbář, tak poté i designér. Energii do nich vkládal pak i on sám jízdami na nich. A končily v koši. Společně jsme pochopili, že jde o odolný materiál plný barev, který může být použitý k něčemu dál,” uvedl Galasso.

Netrvalo dlouho a vše bylo uvedeno do chodu. Začaly vznikat kytary z minima použitých materiálů. Jejich kupci byli obvykle hudebníci, kteří chtěli nápaditou a zároveň odolnou kytaru. Galasso to bral na vědomí, a tak jednu kytaru tvořily vždy dva skateboardy. Jeden tvořil tělo, druhý pak krk. A výjimečný nápad nakonec oslovil mnoho skateboardistů. Svými použitými „prkny” přispěl do unikátního projektu třeba i Tony Hawk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám