Hlavní obsah

Ultralehkou ponorku uvezete i na jachtě

Novinky, znk

Pokud vás už nudí život na palubě, pořiďte si ultralehkou ponorku. Vejde se na palubu velké jachty, uvnitř nabízí slušný komfort, a pokud by došlo k nehodě, je vybavena mnoha bezpečnostními prvky.

Foto: U-Boat Worx

Ponorka Super Yacht 3

Článek

Jednou z předních firem působících v ponorkovém byznysu je nizozemská společnost U-Boat Worx, která nyní přichází s novým modelem Super Yacht 3.

Ponorka pro tři pasažéry se dokáže ponořit až do hloubky 300 metrů. Konkurence sice umí dosáhnout větších hloubek, Super Yacht 3 byla však vytvořena pro majitele velkých jachet tak, aby si ji mohli vzít s sebou na palubu: je vysoká pouhých 171 cm a váží 3500 kg.

Šest výkonných vrtulí zvládne i silné proudy a komfort uvnitř kabiny je zaručen luxusními sedadly potaženými - pravda trošku staromódně - kůží a klimatizací. Cestující se také mohou střídat v řízení ponorky.

Plavidlo je vybaveno baterií s autonomií až 12 hodin a pokud by nastal nějaký problém, je zde řada bezpečnostních prvků včetně bezpečnostní bóje či odpojitelných závaží. A pokud vše ostatní selže, pasažéři mohou přežít v kabině až 96 hodin.

První modely budou k dispozici od září 2015, cena začíná v přepočtu na bezmála 48 miliónech korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám