Hlavní obsah

Surfař rozráží vlny Mercedesem AMG

Novinky, jky

Že luxusní vozítko Mercedes AMG patří spíše na silnice než na mořskou hladinu? Tak to už právě tak úplně neplatí. Německá automobilka totiž vyrobila pro známého amerického surfaře surf, který toto hrdé označení nese také.

Foto: BBDO Portugal

Surf od Mercedesu? Proč ne...

Článek

Mercedes AMG byste možná hledali na mnoha místech, ale na několikametrových vlnách určitě ne. Ale ouha.

Mercedes Benz se rozhodl podpořit profesionálního surfaře Garretta McNamaru. Inženýři a designéři ze stuttgartského křídla Mercedesu AMG tak dali dohromady kousek, za který se veterán McNamara nebude muset stydět.

Foto: BBDO Portugal

Havajský surfař se může pyšnit netypickým prknem...

McNamara sídlící aktuálně v Portugalsku už nový kousek vyzkoušel na vlnách v portugalském Nazaré. Tam své nové surfařské prkno, nesoucí název Silver Arrow of the Seas (Stříbrný šíp moří), oficiálně testuje. Netřeba pak asi dodávat, že je surf sportovci vytvořen zcela na míru.

Foto: BBDO Portugal

Surfařské prkno, které by se vyjímalo na nejednom luxusním voze

Tým AMG vybavil surf dálkovým přenosem dat, přičemž vysílač má Garrett umístěný ve svém neoprenu. Právě tento systém by měl dokonale monitorovat jeho výkony, které tak bude moci posléze v počítači vyhodnocovat.

Zdá se, že továrnu AMG opustily celkem čtyři kusy tohoto unikátního surfu. Ke smůle všech ostatních surfařů jsou však zjevně určeny výhradně pro Garretta.

Tápete v mysli, zda jste už o McNamarovi někdy neslyšeli? Ale jistě, slyšeli. Právě on sjel v roce 2011 rekordní vlnu vysokou 28 metrů. A i tehdy brázdil vody u portugalského Nazaré. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám