Hlavní obsah

Šary Vary přivezou do českých kin 25 filmů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po skončení 54. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začínají oficiální festivalové ozvěny – Šary Vary. Divákům od pondělí 8. července do neděle 14. července nabídnou výběr 25 filmů.

Foto: KVIFF

Na programu oficiálních ozvěn karlovarského filmového festivalu bude i vítěz z Cannes, snímek Parazit.

Článek

Ozvěny proběhnou v pražských kinech Aero a Světozor, v brněnském Univerzitním kině Scala a letos poprvé také v Plzni, a to v areálu Plzeňského Prazdroje, kde bude uvedeno 5 titulů.

„Pro ty, kteří nepřijeli na letošní 54. ročník karlovarského festivalu, nebo na něm nestíhali vidět vše, co je zajímá, a chtějí to dohnat, jsme již tradičně připravili průřez festivalovým programem,“ říká Ivo Andrle, dramaturg festivalových ozvěn.

Ze sekce Horizonty budou na programu například snímky, které bodovaly na zahraničních festivalech, mj. vítěz Zlaté palmy na festivalu v Cannes, korejská černá komedie Parazit režiséra Pong Čun-hoa.

Foto: KVIFF

Šary Vary promítnou dokument Diego Maradona

„Za zmínku rozhodně stojí i životopisné dokumenty o populárních osobnostech z hudební branže. O tom, jaký fenomén a zjevení byla gospelová zpěvačka Aretha Franklin, pojednává unikátní Amazing Grace, jehož dokončení trvalo 46 let,“ uvedl dramaturg Jiří Flígl.

Diváci se mohou těšit také na dokument Mystify Michael Hutchence o komplikované osobnosti Michaela Hutchence, frontmana kapely INXS.

I česká tvorba bude zastoupena, a to dokumentem Olgy Sommerové Jiří Suchý: Lehce s životem se prát; filmovým debutem absolventa FAMU Michala Hogenauera Tiché doteky, dokumentární road movie Martina Marečka Dálava nebo celovečerním hraným debutem tandemu Ondřej Provazník a Martin Dušek Staříci.

Z dalších zmiňme snímky Diego Maradona, Bílý bílý den nebo Devadesátky, které jsou zahrnuté také do letošní přehlídky Vary ve vašem kině, která se odehraje po celé republice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám