Hlavní obsah

Thermal na slavnostním zahájení karlovarského festivalu rozezní Jesus Christ Superstar

Kristýna Léblová, Jakub Dulínek, Novinky, Kristýna Léblová, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Páteční slavnostní zahájení 55. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary doplní i speciální koncertní podoba legendárního muzikálu Jesus Christ Superstar. Na pódiu před hotelem Thermal vystoupí původní obsazení české verze muzikálu v čele s Kamilem Střihavkou, Danem Bártou a Bárou Basikovou. Malou ochutnávku dostali návštěvníci už dopoledne během generální zkoušky.

KVIFF generálka zahajovacího koncertu Video: Novinky

 
Článek

Zahajovací koncert začne v pátek ve 22:45 na pódiu před hotelem Thermal a je zdarma. Koncertní podoba muzikálu zazní ve stejné sestavě, jaká se představila při pražské premiéře v divadle Spirála v roce 1994. Kamil Střihavka, Dan Bárta, Bára Basiková a další vystoupí za doprovodu Karlovarského symfonického orchestru pod taktovkou Oty Balage.

Foto: Novinky

Zpěvácí vystoupí za doprovodu Karlovarského symfonického orchestru pod taktovkou Oty Balage.

Zpěváci si muzikálové hity oprášili na pódiu už během dopoledne v rámci generální zkoušky, která přilákala první festivalové návštěvníky.

„Jsem ráda, že jsem generálku zastihla. Večer se sem chystám. Nevím, jestli se sem protlačím i s babičkou, ale máme v plánu sem přijít. Pro mě rok 1994, kdy jsem na muzikálu byla, byl můj největší kulturní zážitek a nic to nikdy nepředčilo,” přiznala Novinkám jedna z návštěvnic.

Zahájení karlovarského festivalu ovládnou regionální dobroty

MFF KV

„Už jsem tu byla na jedné zkoušce a zjistila jsem, že je tu generálka, tak jsem šla znovu. Jesus Christ Superstar pro mě znamenají silné vzpomínky,” doplnila další.

Muzikál z pera slavného hudebního skladatele Andrewa Lloyda Webbera a textaře Tima Ricea slaví letos 50. výročí od svého uvedení na Broadwayi. Od té doby má za sebou nespočet jevištních i koncertních provedení po celém světě.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary představí přes stovku filmů

MFF KV

Výběr článků

Načítám