Hlavní obsah

Johnny Depp dorazil na karlovarský filmový festival

Na Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV) dorazil Johnny Depp. Na letišti přistál po jedenácté hodině v noci, vítal jej početný dav fanoušků.

Johnny Depp dorazil do Karlových VarůVideo: Novinky

 
Článek

Depp byl po příjezdu do Karlových Varů dobře naladěný. S fanoušky se zdravil, mával, a dokonce s nimi prohodil pár slov z okýnka přistaveného vozu. „Věříme ti a máme tě rádi!“ volali lidé na herce. Ten poděkoval.

Foto: Petr Horník, Právo

Herec se zdravil s fanoušky, kteří na něj čekali na letišti i před hotelem.

Vřelého přijetí se mu následně dostalo i před Grandhotelem Pupp.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Johnny Depp

Hollywoodský herec na festivalu uvede dva filmy. Dokumentární Hrnec zlaťáků: Pár drinků s Shanem MacGowanem a drama Minamata.

První zmíněný film herec představí 27. 8. ve 14:00 hodin ve velkém sále hotelu Thermal, druhý uvede o den později, v sobotu 28. 8. ve 13:00 hodin v Městském divadle Karlovy Vary.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Johnny Depp je hostem 55. ročníku MFF KV.

„Jsme nesmírně poctěni, že festival navštíví ikona současného filmu. Johnnyho Deppa obdivujeme dlouhodobě, bude nám proto ctí jej přivítat v Karlových Varech,“ řekl prezident festivalu Jiří Bartoška.

Johnny Depp

  • americký herec, producent a hudebník
  • třikrát nominovaný na Oscara, držitel Zlatého glóbu, Ceny Screen Actors Guild pro nejlepšího herce, ale i čtrnácti vítězství v People’s Choice Award udílené filmovými fanoušky a nespočtu dalších cen. 
  • Na velkém plátně debutoval v hororu Noční můra v Elm Street (1984). Následovaly další divácké hity. Namátkou: Co žere Gilberta Grapea (1993), Arizona Dream (1993), Mrtvý muž (1995), Krycí jméno Donnie Brasco (1997) nebo Strach a hnus v Las Vegas (1998).
  • Proslavila ho i spolupráce s režisérem Timem Burtonem, který ho obsadil do Střihorukého Edwarda (1990) či Ospalé díry (1999).
  • Legendou je díky Pirátům z Karibiku: Prokletí Černé perly (2003), Hledání Země Nezemě a Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007).
  • V  roce 2011 produkoval snímek Hugo a jeho velký objev (2011) režírovaný Martinem Scorsesem, ten získal 11 oscarových nominací. Poté produkoval snímky Temné stíny (2012), Mortdecai: Grandiózní případ (2015) a Minamata (2020), ztvárnil v nich i hlavní role.

Zdroj KVIFF

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám