Hlavní obsah

Festivalová nástěnka: někdo shání lístky, někdo kluka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festivalová nástěnka umístěná ve vestibulu hotelu Thermal nabízí při letošním 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech všelicos. Nalézt tam lze seznam doporučených filmů, nabízených či poptávaných vstupenek, prosby o vrácení případných nálezů ztracených věcí, a dokonce i seznamku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nástěnka na karlovarském festivalu.

Článek

Nejhustěji popsaným místem na Festivalové nástěnce je bezesporu list přilepeného papíru s výzvou „Doporuč film”.

Již podle druhů písma je zřejmé, že se do výzvy zapojily řádově desítky filmových fanoušků. Doporučených filmů je totiž bezpočet. K některým titulům se rozhodli fanoušci přidávat čárky, aby zdůraznili oblibu snímku, některé se na soupisu opakují.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nástěnka na karlovarském festivalu.

Že se jedná o mezinárodní akci v Karlových Varech je zřejmé už jen z toho, že řada inzerátů je v angličtině. Nechybějí přitom ani romantické duše, které na nástěnku přilepují básničky. Festivalová nástěnka pomáhá návštěvníkům i v úsilí dohledat poztrácené věci.

„Hledá se oranžový deštník s rukojetí ve tvaru kočičí hlavy. Má pro mě nevyčíslitelnou hodnotu. Odměna Vás nemine,“ slibuje jeden z inzerátů. Další hledá kompaktní fotoaparát, který se ztratil zřejmě při promítání ve velkém sále Thermalu.

 Hledám kluka

Dalším častým fenoménem je nabídka nebo poptávka po vstupenkách na filmová představení. U některých by to nemuselo být hned zcela zřejmé, kdyby si člověk nečetl poptávku zrovna na filmovém festivalu. Jeden z inzerátu totiž poptával „Erupce lásky” nebo „Hodně štěstí”.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Nástěnka na karlovarském festivalu.

Ostatně i další inzerát, v kterém jeho autor shání „Za hranice lásky” v Grandhotelu Pupp by v jiný čas mohl vyznít zcela jinak. A do třetice jiný inzerát chce dvakrát „Vlastní pokoj” a ve stejném počtu „Love song”. I v tomto případě se ale jednalo o vstupenky na film.

Mnoho otazníků s sebou nese i inzerát znějící: „Sháním kluka“, k čemuž je připojeno telefonní číslo. Někdo k inzerátu připsal: „Já taky.“ A další člověk: „Vyměním.“ Jeden z průchozích po přečtení inzerátu bezradně prohlásil. „Ale z toho není zřejmé, jestli to inzeruje a komentují chlap nebo ženská,“ usmíval se muž ve středních letech, který se u nástěnky očividně dobře bavil.

Reklama

Výběr článků

Načítám