Hlavní obsah

Dílo Miloše Fikejze připomíná výstava v hotelu Thermal

Novinky, Lucie Sieglová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary připomíná výstavou svého dlouholetého spolupracovníka Miloše Fikejze. Uznávaný fotograf, publicista a filmový odborník zemřel letos v lednu ve věku 59 let.

Foto: Petr Horník, Právo

V rámci karlovarského filmového festivalu probíhá v hotelu Thermal výstava fotografií Miloše Fikejze.

Článek

Výstava nese název Intimní portréty a jedná se o výběr portrétů a dokumentárních fotografií slavných osobností, které Miloš Fikejz v průběhu třiceti let na karlovarském festivalu zvěčnil.

Foto: Petr Horník, Právo

Výstavu zahájila manželka Miloše Fikejze Jarka.

Návštěvníci najdou snímky zahraničních i českých herců a filmařů, mj. Miloše Formana, Leonarda DiCapria, Václava Havla, Elijaha Wooda, Giny Lollobrigidy, Jeana Rena a dalších.

V prvním patře hotelu Thermal, kde výstava probíhá, je ke zhlédnutí celkem 66 fotografií.

Foto: Petr Horník, Právo

Výstavu připravila Marie Grofová (vlevo), jejího zahájení se zúčastnili také zástupci MFF KV Uljana Donátová, Eva Zaoralová, Karel Och a Petr Lintimer a manželka Miloše Fikejze Jarka.

„Říká se, že všichni jsou nahraditelní, ale o některých lidech to prostě neplatí. Miloš patřil k těm lidem, kteří činí svět lepším. Svou laskavostí, noblesou, svým specifickým smyslem pro humor,“ vzpomněla na kolegu a přítele Marie Grofová, která výstavu připravila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám