Hlavní obsah

Bárta, Střihavka, Ježíš. Vary zažily legendu z devadesátek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V Karlových Varech před hotelem Thermal zazněla v pátek v noci koncertní verze muzikálu Jesus Christ Superstar odehraná v sestavě, která vystupovala v devadesátých letech na pražském Výstavišti a vstoupila do hudebních dějin.

KVIFF koncert Jesus Christ Superstar a ohňostrojVideo: Novinky

 
Článek

Na pódiu se střídali Dan Bárta, Kamil Střihavka, Bára Basiková, Bohouš Josef a další. Karlovarský symfonický orchestr řídil Ota Balage.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zahajovacím koncertem mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary bylo v pátek 20. srpna 2021 vystoupení Jesus Christ Superstar. Na Kamil Střihavka.

O kvalitách skladeb Andrewa Lloyda Webbera a Tima Rice už dnes nemůže pochybovat žádný lucidní posluchač. Muzikál slaví 50. výročí a hraje se pořád.

Páteční koncert navíc potvrdil, že česká interpretace jejich materiálu, verze z „devadesátek”, má v sobě ještě něco navíc. Tehdy na české scéně působila jako zjevení a v roce 2021 nezestárla ani o den. Vrásek v tvářích protagonistů sice přibylo, ale pořád je to aktuální, strhující funk-rocková smršť. Spojení hlasů Bárta-Střihavka má v sobě něco unikátního, což lze poznat i z jiných starších coververzí (např. Deep Purple).

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zahajovacím koncertem mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary bylo v pátek 20. srpna 2021 vystoupení Jesus Christ Superstar. Na Kamil Střihavka.

Pražský Jesus Christ Superstar se plně vyrovná americkým verzím a současné české muzikály vedle této klasiky znějí jako ubohé splácaniny. Není divu, že v divadle Spirála na pražském Výstavišti odehráli 1288 repríz Ježíše.

Lepší zahájení karlovarského festivalu si lze představit jen těžko.

Reklama

Výběr článků

Načítám