Hlavní obsah

Toužil jsem, aby hrála v mém filmu. Bart Freundlich a Julianne Mooreová uvedli svůj první společný snímek

Novinky, Lucie Sieglová

Herečka Julianne Mooreová a její manžel, režisér a scenárista Bart Freundlich, uvedli v Městském divadle Karlovy Vary svůj první společný snímek Otisky prstů. Spojil je nejen po pracovní stránce, ale i po té osobní. I na to před festivalovým publikem vzpomínali.

Julianne Mooreová a Bart Freundlich uvedli na karlovarském festivalu snímek Otisky prstů.Video: Novinky

 
Článek

„Pro nás je to opravdu mimořádný zážitek, že tady můžeme uvést film, který jsme společně natočili před 24 lety. Včera jsme uváděli náš poslední film Po svatbě, Otisky prstů byly naším prvním společným filmem,“ uvedl Freundlich.

Foto: Petr Horník, Právo

Julianne Mooreová a Bart Freundlich uvedli na karlovarském festivalu snímek Otisky prstů.

„Znal jsem její práci a zoufale jsem toužil, aby hrála v mém filmu. Bylo mým snem, aby řekla ano. A tak jsem jí poslal scénář a ona řekla ano. A to jsem začal být nervózní,“ smál se. „Stačilo se zeptat a tady nás máte, čtyřiadvacet let poté,“ glosovala Mooreová.

Originální kopie

Karlovarský festival promítl originální kopii filmu, což jeho tvůrce dojalo. „Promítneme vám původní 35mm kopii a to už se dnes často nestává. Pro filmového nadšence z filmové školy je skutečně velký zážitek vidět projekci takové kopie,“ uvedl režisér a předal slovo manželce.

Ta ocenila karlovarské publikum i festival jako takový.

„Jsme moc rádi, že můžeme být na festivalu, který oslavuje filmy a vy všichni, co tady jste, jste zde proto, že máte filmy rádi stejně jako my. Myslím, že ani jeden z nás jsme si nedokázali představit, že ten film natočíme a i po 24 letech budeme spolu a budeme ho tady uvádět,“ dodala oscarová herečka závěrem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám