Hlavní obsah

Na karlovarském MFF lze ještě získat levné ubytování

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zajistit si nejlevnější ubytování na karimatce nebo ve stanu na letošním 54. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech není zatím žádný problém. Možnosti levného ubytování s postelí už tak pestré ale nejsou.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Stanové městečko letos podražilo.

Článek

MFF zahájí v pátek 28. června za účasti herečky a držitelky Oscara Julianne Moorové a režiséra Barta Freundlicha snímek Po svatbě.

„Na první víkend je to všechno plné,“ uvedla Alena Huberová, která má na starosti ubytování v domově mládeže při Střední pedagogické škole v Karlových Varech – Drahovicích. „Volno máme v několika pokojích od neděle 30. června, ale pouze třílůžkové pokoje bez příslušenství za jedenáct set korun za pokoj,“ dodala.

Volno ale ještě mají na první festivalový víkend v chatkách v Autokempu Březový háj v Březové u Karlových Varů. Zajíždí sem festivalová autobusová linka F2, v které se neplatí žádné jízdné. „Nocleh zde vyjde na osobu na 250 korun,“ uvedl Jiří Luňáček, provozovatel autokempu.

Stanové městečko zdražilo

Baťůžkáři zamíří jako každý rok hlavně do Stanového městečka v areálu přírodního koupaliště Rolava. Ubytování tady meziročně zdražilo o dvacet korun, takže noc ve vlastním stanu vyjde letos na rovnou stovku.

„Asi pět let se nezdražovalo a náklady rostou, takže jsme museli zdražit. Nicméně je v tom spousta služeb zdarma. Sprchy a toalety jsou zdarma a také úschovna zavazadel,“ vysvětlila Šebková za KV City Centrum, které Stanové městečko provozuje.

Stanové městečko je poměrně vzdálené od centra města, kde se promítá, ale zajíždí k němu festivalová autobusová linka a také je přímo v areálu festivalová pokladna, kde lze pořídit vstupenky.

 Hodně lidí na týden

V hostelu ve škole v ulici Dukelských hrdinů stojí nocleh na zemi v tělocvičně nebo v některých ze tříd stejně jako vloni 130 korun za osobu. Ve stanu na dvoře pak 50 korun.

„Budeme mít jednu malou novinku, protože jsme uzavřeli smlouvu s firmou, která dělá obložené balené bagety a pokusíme se je tady prodávat. Ubytovaní si stěžovali, že bagety jsou ve městě strašně předražené,“ prozradila ředitelka školy, která se přeměňuje po dobu MFF v hostel Eva Doušová.

Objednávek pobytů je zhruba stejně jako vloni. „Vesměs jsou to objednávky na celou délku pobytu, takže jsou to takoví fajnšmekři, kteří se sem chystají na celý festival,“ prozradila.

Nabídka levnějších jídel

O pět korun na rovných dvě stě zdražila noc na osobu a den ve vlastním spacáku na zemi v hostelu v někdejší Základní škole na Nábřeží Jana Palacha, který je jen asi sto metrů od srdce MFF Thermalu.

Novinkou má být občerstvovací stan na nádvoříčku vedle školy. „V minulosti si baťůžkáři stěžovali na drahá jídla, tak jsme se domluvili, aby tady měli něco levnějšího,“ podotkl provozovatel festivalového hostelu Vladimír Hůrka.

Objednaných noclehů zatím registruje Hůrka kolem jednoho tisíce, což odpovídá asi 60% obsazenosti hostelu. Zájem o hostel je ve srovnání s loňskem podobný. „Pobyty jsou hlášeny spíše na kratší dobu, a nikoliv na celý týden,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám