Hlavní obsah

Robert Pattinson: Zítra začínám projekt ve střední Evropě

Novinky, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Milý, usměvavý. A hvězda. Britský herec Robert Pattinson dorazil na zakončení 53. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech v dobré náladě. Novinky.cz dostaly možnost mu položit tři otázky na červeném koberci, ještě před tím, než vkročil do Velkého sálu hotelu Thermal, kde se závěrečný ceremoniál odehrával.

Robert Pattinson v rozhovoru pro Novinky.czVideo: Novinky

 
Článek

Herce, kterého v minulosti proslavily role upíra ve Stmívání nebo role mladého čaroděje Cedrika Diggoryho ve filmu Harry Potter a Ohnivý pohár, přivítaly před sálem davy fanoušků, tedy spíše fanynek. Zaplnily horní ochozy.

Robert Pattinson uvádění filmuVideo: Novinky

Ve Varech se jinak hrály hned dva filmy, v nichž se Pattinson objevil: Tulák a Dáma. První zmíněný v sobotu osobně uvedl v městském divadle. (celá zpráva) Jde o futuristický western z nepříliš vzdálených časů, kdy po kolapsu ekonomiky lidem mnoho nezbylo.

I Dáma je western. Poněkud netradiční. On v něm hraje muže osudově zamilovaného do jedné ženy, nicméně ta ho rozhodně, opravdu rozhodně, za žádnou cenu nechce...

Foto: Milan Malíček, Právo

Robert Pattinson strávil několik minut podepisováním se a focením se s fanoušky.

Pane Pattinsone, proč jste přijel do Varů? Máte ve střední Evropě nějaký projekt, na němž pracujete?

Ano, začínám tady něco dělat. Zrovna zítra. Taky znám hodně lidí, kteří tady dříve byli. Líbilo se jim tady. Jinak já jsem vždycky chtěl do Varů přijet. Všichni mi říkali, že festival je skvělý. Já mám tyhle zkušenosti rád.

Robert Pattinson na červeném koberci při příchodu k Velkému sálu hotelu ThermalVideo: Novinky

Viděla jsem Dámu. Vy v ní hrajete muže osudově zamilovaného do dámy, která vás ale nechce. Je to pro vás divné?

Ne, tohle není pro mě divné.

Já myslela jako ta role.

Aha, ta role. Ano, ta role je vlastně divná. Ano, on je vlastně hodně divný chlapík.

Dneska v divadle jste řekl, že chcete pracovat již jen v malých produkcích. Opravdu?

Ne nutně. Víte, já si myslím, že je obecně málo lidí, kteří jsou ochotní podpořit nezávislý film. A já to chci dělat. Mě to naplňuje, chci ho podporovat tak, jak jen můžu.

Reklama

Výběr článků

Načítám