Hlavní obsah

Festivalová půjčovna překonala denní rekord a hranici tisíce výpůjček

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Denní rekord a současně magickou hranici tisíce výpůjček překonala při letošním 52. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech půjčovna jízdních kol Specialized.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Půjčovna festivalových jízdních kol u Thermalu

Článek

„Rekord jsme měli vloni, kdy jsme zaznamenali přes devět set půjčení za den. V sobotu v den ČEZ Festu jsme zaznamenali 840 půjčení, ale hned následující den v neděli jsme se dočkali a rekord nakonec překonali. Podle evidencí jsme totiž zaznamenali 1010 půjčení,“ uvedl šéf festivalové půjčovny jízdních kol Marek Cvach.

Letos má půjčovna sedmdesát kol, o deset meziročně více. „Máme různá kola, vhodná na zpevněný terén, jež je ale možné vzít i na chvíli mimo město, protože mají odpruženou vidlici. Máme dámská, pánská kola i unisex,“ pokračoval Cvach s tím, že kola jsou vybavena brašnou, přilbou, zámkem a světly, předními a zadními. „Na brašničce je mapa kvůli lepší orientaci ve městě,“ dodal šéf půjčovny.

Stanoviště půjčovny jsou opět u Thermalu, u Grandhotelu Pupp a ve Stanovém městečku. Letos nově jsou stanoviště rovněž na Divadelním náměstí, což je na půli cesty mezi Thermalem a GH Pupp. „Je to kousek od Městského divadla, kde probíhají projekce, takže je to velmi oblíbené stanoviště, které ponecháme i na příští rok,“ poznamenal Cvach.

Nejčastěji je využíváno stanoviště u Thermalu, ráno potom ve Stanovém městečku, odkud míří baťůžkáři do festivalového dění. Pro příští rok zvažuje půjčovna jízdních kol zavedení dalšího stanoviště u kina Drahomíra. „Naší vizí je, aby byly půjčovny u všech promítacích sálů. Drahomíra je na místě, kde působí trochu opuštěně,“ uvedl vedoucí festivalové půjčovny.

Každá první hodina půjčení je zdarma, a pak se platí za každou další hodinu sto korun. Festivalová půjčovna jízdních kol se letos poprvé spojila kvůli charitě s dalším partnerem MFF skupinou ČEZ. Letos je půjčovna spojená s charitativním projektem, v rámci kterého jsou elektronicky sčítány najeté kilometry na festivalových kolech. „Přispíváme tak na charitativní občanská sdružení, kterým pak bude výtěžek věnován. Momentálně jsme na nějakých 57 tisících korunách, a to jsme teprve na začátku festivalu,“ uzavřel Cvach ze Ski a Bike Centra Radotín.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám