Hlavní obsah

Na karlovarském festivalu ani letos nechybí Kino bez bariér

Novinky, Lucie Sieglová

I letos bude na filmovém festivalu v Karlových Varech pro návštěvníky na invalidním vozíku připraveno tzv. Kino bez bariér. Jedná se o projekt, který vozíčkářům poskytuje informace o bezbariérovém ubytování a stravování a nabízí službu rezervace vstupenek na jednotlivá představení do celkem devíti bezbariérových sálů.

Foto: Kino bez bariér

Vozíčkářům bude k dispozici 10členný tým

Článek

K dispozici budou asistenti, letos to bude desetičlenný tým, kteří hendikepovaným pomohou orientovat se ve festivalovém dění, ať už se jedná o zmíněnou rezervaci vstupenek, které jsou pro vozíčkáře a jejich doprovod zdarma, nebo radu, kam na jídlo nebo kde sehnat vhodné ubytování.

Dále speciálně upravený mikrobus pro přepravu po Karlových Varech a okolí a také parkovací místa přímo u hotelu Thermal, centra festivalového dění.

Právě v akreditačním centru Thermalu se nachází i přepážka Kina bez bariér, kde je možné vstupenky vyzvednout a získat veškeré informace o možnostech a využití nabízených služeb. Nebo prostě telefonicky nebo emailem.

Zájem vozíčkářů o účast na karlovarském festivalu je velký. Loni si asi stovka hostů vyzvedla 163 vstupenek denně, celkem tak neuvěřitelných 1 467 vstupenek pro vozíčkáře.

První ročník projektu Kino bez bariér se v rámci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech uskutečnil v roce 2000. „Jeho hlavním cílem je poskytnout a zajistit vozíčkářům formou informačního a asistenčního servisu podmínky srovnatelné se standardem na kulturních akcích podobného charakteru v zemích Evropské unie,“ uvádí se na webovkách projektu.

Součástí Kina bez bariér je už jako tradičně doprovodný program. Ve středu 5. července se návštěvníci mohou těšit na zážitkové odpoledne, jež proběhne před sloupovím na Mlýnské kolonádě. Představí se folk-rocková skupina Z HECU a všichni zájemci si budou moci vyzkoušet, jaké to je pohybovat se na invalidním vozíku, navíc na přichystané překážkové dráze.

Kontaktní místo Kina bez bariér (přepážka) bude v akreditačním centru Thermalu fungovat po celou dobu konání festivalu, tedy od 30.6. do 8.7. 2017, a to od 9.00 do 22.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám